La Gàlia es queda sense Mundial

La Federación Española ha decidit renunciar per les baixes

  • Joan Masriera
  • Divendres, 02 Maig 2014 00:00

Tennis Taula 2013 -galia dvorak

El dilluns 28 d’abril va començar a Tòquio una nova edició del Campionat del Món Absolut per equips de tennis taula. Una edició en la que no participa la Gàlia Dvorak, després d’haver-ho fet els darrers 10 anys i malgrat haver aconseguit l’equip estatal la classificació a la màxima categoria. És una trista manera d’agrair-li els serveis a una esportista que, als seus 26 anys, ho ha donat tot, participant amb la selecció en tots els compromisos, inclosos dos Jocs Olímpics, amb una actitud irreprotxable i exemplar en el treball i a nivell d’imatge i compromís. El motiu de la renúncia és la baixa per embaràs de les dues millors jugadores en el rànquing mundial: Shen Yanfei i Sara Ramírez.

Tant li fa que la participació en aquest mundial representés per a la Gàlia una magnífica oportunitat de millorar el seu rànquing mundial i tenir més possibilitats de poder anar als Jocs de Río. No s’hi va i punt. L’argument utilitzat, el poc nivell de les jugadores que haurien d’acompanyar a la Gàlia.

Essent decebedora aquesta anàlisi, la situació acaba sent del tot indignant i fins i tot discriminatòria i denunciable, si tenim en compte que en el campionat sí que hi prendrà part l’equip espanyol masculí, amb l’absència de quatre dels cinc primers jugadors estatals del rànquing mundial i amb jugadors que tenen pitjor rànquing que les noies que sí podrien anar-hi. Brillant i definitori. Com diuen per allà: “con un par”.

Per finalitzar, deixeu-me que digui que tota aquesta situació s’ha produït amb el vist-i-plau del Consejo Superior de Deportes, amb el silenci còmplice de la “Comisión Mujer y Deporte”, de la Real Federación Española de Tenis de Mesa i d’altres estaments públics que algun dia ens hauran d’explicar per quin motiu se’ls destinen partides dels pressupostos públics. Una decisió que prové d’un president de federació, com tants n’hi ha a l’estat espanyol, que desenvolupen el seu càrrec amb sous que, en època de crisi, van dels 70 als 100.000 euros. Per treure’s el barret!!