Arriba l’hora de guanyar-se les garrofes

Durant aquest mes de maig s’aniran acabant les principals lligues

  • Eloi Sivilla
  • Divendres, 25 abril 2014 00:00

Hoquei 2013, foto editorial tot esport 1624 - HO Mataró-arenys

Ja hem deixat enrere Setmana Santa, Sant Jordi i enfilem el mes de maig, un mes on viurem emocions fortes i on la majoria d’equips de la ciutat com diem col·loquialmen “s’hauran de guanyar les garrofes”. El Club Hoquei Mataró, després de l’ascens a OK Lliga del femení, espera aconseguir el segon ascens de la temporada i veure com el masculí també aconsegueix el bitllet per jugar la temporada que ve a la màxima categoria estatal. Amb un equip fet amb molts jugadors joves de la base, l’equip entrenat per Joan Carles Vadillo té a tocar tornar a competir amb els millors equips de tot l’estat, bé, amb els millors equips catalans i algun de gallec que també juga a l’OK Lliga.

Un altre equip que vol pujar de la categoria és el CE Mataró Escola de Futbol. Els groc-i-negres volen aconseguir, com a mínim, la segona plaça i jugar la promoció d’ascens a Primera Catalana, una categoria que no és gran cosa per a una ciutat com és Mataró, però que és el màxim per a un club que viu des de fa anys immers en una greu crisis econòmica i institucional. Justament ara que arriba el tram decisiu de la temporada el club torna a estar a palestra per afers extra esportius que s’arrosseguen del passat, esperem que això no afecti l’equip i que, finalment, es pugui assolir l’anhelat ascens.

Un altre equip que es juga les garrofes és el masculí del Platges de Mataró. L’equip entrenat per Jordi Ventura no es juga pujar de categoria, sinó tot el contrari, mantenir-se un any més a Copa Catalunya, una categoria on l’equip groc porta tres temporades després de baixar un esglaó i deixar de jugar a Lliga EBA. En aquesta Copa Catalunya també hi trobem el Boet Mataró, un equip que acaba de pujar i que ja té la permanència a la butxaca i que, fins i tot, pot aconseguir una de les quatre places que donen accés a jugar les fases d’ascens, una fita que semblava impossible als mesos d’octubre i novembre.

Esperem que tots ells aconsegueixin els seus objectius.