Madrid haurà d’esperar per ser olímpica

Esperpèntic ridícul de Rajoy i Anna Botella davant els membres del COI

  • Eloi Sivilla
  • Divendres, 13 Setembre 2013 00:00

El cap de setmana passat la ciutat japonesa de Tòquio va ser escollida a Buenos Aires per ser la seu dels Jocs Olímpics del 2020. La capital nipona es va imposar a la votació final dels membres del Comitè Olímpic Internacional a Istanbul i a Madrid, que amb aquesta ja porta tres derrotes seguides. Semblava que a la tercera havia de ser la vençuda i que la candidatura de Madrid seria l’escollida, bé, això era el que venia la premsa espanyola en les darreres setmanes.

La seva gran rival havia de ser Tòquio, mentre que Istanbul semblava no comptar gaire, i menys després dels conflictes religiosos viscuts a la capital turca en els darrers mesos. Doncs bé, després de tantes especulacions i apostes, la ciutat japonesa de Tòquio va ser l’escollida, segurament el fet de tenir el pressupost més gran devia influir més que les fugues radioactives de la central nuclear de Fukushima. Però el sorprenent va ser que Madrid va quedar fora a les primeres de canvi, fins i tot per darrere d’Istanbul. La decepció a la capital madrilenya va ser immensa i ara tothom busca el perquè.
Segurament la dèbil situació de l’economia va ajudar a l’elecció del COI juntament amb el dopatge a l’estat espanyol, que, si hem de ser justos, és el mateix que arreu del món. Ara, si un vol competir amb les millors ciutats, els seus representants també han de ser els millors i no fer el ridícul.

Si l’alcaldessa de Madrid no sap anglès o no ha volgut aprendre només el discurs, doncs que parli en castellà, i si el president del govern estatal no sap anglès doncs que no hi vagi. Ara no s’entén gaire que a molts dels aturats del país se’ls demani anglès per accedir a un lloc de treball mentre que els dirigents de la nació no en tenen ni idea. Però bé, és el que tenim, per sort, segons la premsa, l’actuació del Príncep Felip va estar a l’altura, així com el seu anglès, que li hem pagat entre tots.