Mundial d’Handbol: ocasió aprofitada?

Catalunya ha acollit bona part de la competició, a Granollers i Barcelona

Demà divendres a la tarda es juguen al Palau Sant Jordi de Barcelona els quarts de final del Mundial d’Handbol. Dissabte hi haurà la final de consolació i diumenge la final. Sí, a casa nostra. Sí, tot un Mundial d’Handbol

La setmana passada, Granollers va acollir quatre de les cinc jornades d’un primer grup que tenia a la totpoderosa selecció francesa -Les Experts- com a gran protagonista. Com passa sovint amb aquest tipus d’esdeveniments, part del focus de l’atenció mediàtica d’uns quants dies s’ha concentrat en l’esport on no es pot entrar a l’àrea de sis metres. Però, s’ha aprofitat l’ocasió?

Granollers ha estat al mapa perquè és un dels bressols de l’handbol català i estatal però el seu Palau d’Esports Olímpic no s’ha omplert del tot cap dia. Els primers partits al Palau Sant Jordi han dibuixat una imatge d’aquelles evitables, molta grada molt grisa. Fins i tot a Madrid la selecció espanyola –”Los Hispanos”, aquest sobrenom  horrible– va jugar a la lletja Caja Mágica amb les grades mig buides. Això és comprensible per jugar entre setmana, a mitja tarda i perquè els recintes són grans i l’handbol és el que és i precisament per això, s’ha aprofitat l’ocasió?

L’handbol és un esport que a casa nostra no és secundari ni principal, està enmig. Un esport que el seu jugador més famós va resultar ser un presumpte corrupte i mafiós amb fills de sang blava. Un Mundial guanyat el 2005 i jugadors pel record que precisament aquests dies s’han pogut veure i recordar gràcies a la correcta cobertura que TVE ha fet del Mundial.

Molta base i un sistema de competició capciós amb una Asobal en què el Barça s’està quedant sense rivals, la Divisió d’Honor B és un forat negre econòmic i els diferents ter­ritoris fan la viu viu com poden. És el Joventut Handbol Mataró que enguany fa 50 anys i el som la gent que el juga i se l’estima. I és en aquest sentit que, insisteixo, s’ha aprofitat l’ocasió?