El millor handbol del món a costat de casa

Granollers i Barcelona, entre les sis seus del Mundial 2013

El millor handbol del món ens visita, des d’aquest cap de setmana i fins el diumenge 27, molt a prop de casa, ja que dues de les seus del Mundial Handball Spain 2013 són Barcelona i Granollers. Les altres ciutats que rebran l’espectacle de l’handbol són Madrid (a la Caja Màgica en comptes del previst Madrid Arena), Sevilla, Guadalajara i Saragossa. Rememorant l’esperit dels Jocs d’ara fa 20 anys, el Pavelló Olímpic de Granollers es vesteix de gala de nou per acollir un dels quatre grups de la Fase prèvia, amb dos pesos pesants com França i Alemanya.

Els altres components que es disputaran les quatre places que donen accés als vuitens de final són Argentina, Brasil, Montenegro i Tunísia. Un grup interessant que tornarà a deixar grans imatges d’un pavelló magnífic, massa gran perquè es pugui omplir sovint, però que als mataronins ens provoca una enveja sana. A Granollers l’herència de Barcelona 92 és ben viva

Del 12 al 27 de gener podem gaudir del Mundial         d’handbol

La llàstima és que la darrera jornada del grup, quan es juga el partit estrella França-Alemanya, es desplaça al Palau Sant Jordi. En aquest mateix escenari, els següents dies s’hi podran veure quatre partits de vuitens de final, dos quarts de final, les semifinals, el tercer i quart lloc i la final. Partits tots ells de gran interès sigui quina sigui la nostra preferència. Segur que hi haurà qui se sentirà identificat amb la selecció estatal (amb set catalans), i altres que no (el lema de suport “#Hispanos” no hi ajuda gaire).

El que està clar, és que els amants catalans d’aquest esport ens podem sentir privilegiats per poder presenciar de ben a prop els partits d’un dels grups més interessants... i l’emoció de la fase final. Que comenci l’espectacle!