Els Reis Mags ens porten un derbi

Diumenge a les 19 hores s’enfronten Barça i Espanyol

Després de dos caps de setmana sense futbol, els Reis Mags de l’Orient diumenge ens porten el derbi barceloní que enfrontarà Barça i Espanyol al Camp Nou. Per començar l’any no està gens malament, ara a moltes altres lligues del món el futbol no s’ha aturat durant aquests dies de Nadal, és el cas de la lliga anglesa de futbol. Al bressol del futbol la lliga no s’atura per res del món, i encara que sigui el dia de Nadal hi ha futbol abans o després de dinar, l’objectiu és ben senzill, aconseguir que un dia que la família té festa puguin anar tota junta a veure futbol.

Una altra lliga que no s’atura per Nadal és la de bàsquet de la NBA, la que està considerada la millor lliga del món. Allà fins i tot és possible que et toqui jugar la Nit de Nadal, i com a Anglaterra als camps de futbol, les grades estan plenes de gom a gom. En tots dos casos el calendari de competició es fa pensant en els seguidors que són els que omplen els camps i no pas en els jugadors que al cap i a la fi es dediquen a això perquè hi ha gent que els ve a veure al camp, o perquè hi ha milions de persones que se’ls mira per la tele.

Aquí a casa nostra la cosa és ben diferent, la lliga de futbol s’atura per Nadal, el perquè és ben simple, així els jugadors de fora poden viatjar al seu país i passar el Nadal allà. Si ens ho mirem així un ho pot arribar a entendre, però quan veus que a altres llocs la cosa no va així i els camps s’omplen i els jugadors no es queixen ja no ho entenc tant. I és que amb el que cobren els jugadors de primera divisió no passa res si el Nadal el passen fora, i sinó que paguin el viatge fins aquí a la família.

La lliga ACB ha pres nota d’això, i ara la lliga de bàsquet d’aquí tampoc s’atura, per Nadal i Sant Esteve no juguen, però el dia 30, 29 o 28 de desembre sí, i així d’aquesta manera el diumenge passat vam poder presenciar un Barça Madrid, on un espectacular Navarro va donar la victòria als culers.