“La Oreja de Van Gogh” omple el Parc Central amb 4.000 persones

El passat diumenge, el Parc Central va ser l’escenari d’un acte que va reunir a multitud de ciutadants, fins a 4.000 persones, per rebre a la capital del Maresme al grup de Donosti “La Oreja de Van Gogh”.

Tot i que estava previst que el concert comencés a dos quarts de nou del vespre, des de ben aviat a la tarda ja es va poder veure a persones que no es volien perdre ni un detall de la jornada i aconseguir un bon lloc davant l’escenari. El degoteig de gent va ser constant, i fins poc abans del començament del concert, aquest no va acabar.

Pels que volien fer boca es va situar un autobús propagandístic on, si eres major d’edat (ja que el concert i l’autobús estaven patrocinats per una coneguda marca de tabac) hi podies pujar i veure unes imatges del grup. A l’interior de l’autobús s’hi trobaven tres petites pantalles més una pantalla gran i una altra d’ol·logràfica. Desprès de veure alguns primers plans dels cinc membres del grup en les pantalles petites, un ol·lograma et presentava a Amaia Montero, Xavi, Pablo, Álvaro i Hartiz pràcticament en persona. Aquests et donaven la benvinguda al concert i t’oferien imatges d’altres concerts anteriors com a mostra del que es veuria poc desprès. Com a record també s’oferien pòsters de la gira i mocadors.

Públic divers
El concert, com tot acte que es preui, va començar amb un lleuger retràs que els assistents no van tenir en compte. El públic, format per persones d’edats molt diferents, des de nens i adolescents a joves i adults, va corejar les cançons que el grup anava interpretant i que tot el parc desitjava escoltar. A més, Amaia va rebre una gran ovació, quan va demostrar els seus coneixements de la llengua catalana i va saludar a Mataró donant-nos molts petonets.

La nit va transcórrer entre temes del seu últim disc “Lo que te conté mientras te hacías la dormida”, però també es van poder sentir molts altres temes de les seves grabacions anteriors, com “La estrella i la luna”, que han sigut claus per la seva carrera i sense els qual la formació mai hauria aconseguit situar-se entre un dels millors, sinó el millor, grup de pop-rock del panorama espanyol.

Un moment molt especial de la nit va ser quan Amaia es va dirigir a un grup de fans de Mataró i els hi va donar les gràcies per la seva fidelitat, la seva amistat, i per cuidar-los tant com ho només ells saben fer-ho. Com a mostra d’aquest agraïment el grup els hi va voler dedicar una de les peces de la nit.

”20 de Enero” tanca el concert
Desprès de més d’una hora i mitja de música el grup va finalitzar la seva actuació amb dues de les cançons més importants de la seva carrera, el romàntic tema de “La playa” amb la música del qual van aprofitar per presentar-se i per acomiadar-se dels assistents i per últim, el títol encarregat de tancar la nit va ser el seu últim single “20 de Enero”. Abans d’aquest final, la formació ja havia abandonat l’escenari dues vegades, però van tornar a interpretar més temes davant la insistència del públic.

Balanç positiu
Es pot considerar que el concert va ser tot un éxit, un espectacle del qual els assistents en van sortir molt satisfets, i que ha ajudat ha esborrar en una petita part, el mal sabor que va deixar l’últim concert que es va viure al parc, el de “La cabra mecànica”, programat dintre de Les Santes.