Uns van a la Copa, altres a l’exili

El waterpolo mataroní se’n torna a anar “de copes”

Aquest cap de setmana el femení de l’equip de waterpolo del CN Mataró jugarà la Copa de la Reina a les instal·lacions del CN Sabadell. Les noies que no volen ser menys que els nois, jugaran aquest trofeu tal i com ho va fer l’equip masculí ara fa unes setmanes enrera. Els homes d’Ernest Gil es van quedar a les portes de la final en caure a les semis contra el Sant Andreu. Les mataronines, un equip jove i amb molt de futur,  ho tindran molt complicat per igualar la fita, ja que el sorteig no ha estat gens afortunat, i s’hauran de veure les cares a quarts de final amb el Mediterrani, tercer classificat a la lliga, i un dels equips més potents de la categoria. Ara, si l’equip passés aquest obstacle es trobaria amb el Sant Andreu o el Sant Feliu, dos equips que a priori han de ser més assequibles. Però, com ja se sap, fer pronòstics no serveix per a res, ja que en una competició tan curta i a partit únic pot passar qualsevol cosa. El que està clar, és que l’equip i el tècnic Vicenç Tarrés només classificant-se per a la Copa ja es mereixen un deu, i el simple fet de jugar-la ja és tot un èxit. A més s’ha de recalcar que la totalitat de les jugadores compaginen els entrenaments amb els estudis o amb la feina, i que no cobren ni un euro per portar el nom de la ciutat per tot l’Estat.

Però mentre alguns juguen fases finals de Copa, altres equips més modestos de l’esport mataroní, s’han de conformar amb reptes més petits, però no pas menys importants. Aquest és el cas de l’Iluro HC, un equip jove que aquesta temporada ha debutat a la Primera Estatal, i que la setmana passada va aconseguir la seva primera victòria de la temporada. A l’equip taronja, que ara mateix ocupa l’última plaça, encara li resten sis jornades per jugar, i ha de remuntar els cinc punts d’avantatge que li porta el Barça per no baixar de categoria. Un equip blau-grana que tampoc està fent una gran temporada, i sembla que segueixi els passos del seu homònim al futbol. Aquest dissabte el jove equip de l’Iluro té un partit vital per a les seves aspiracions a casa, encara que això de casa s’ha de matisar, ja que l’equip juga els seus partits com a local al Pau Negre de Barcelona, fet que esperem que se solucioni en un termini no massa llarg, ja que és anacrònic en una ciutat com Mataró de més de 110.000 habitants i recorda quan el CN Mataró havia d’anar a jugar a Barcelona. Però bé una excursió de trenta minuts no ha de fer que des d’aquí deixem de fer una crida perquè tots el qui ho vulguin vagin a animar aquest equip de la nostra ciutat que juga a l’exili.

El personatge

Tania PardoLa jugadora del GrupClima Mataró va ser la que va tenir l’honor de marcar el primer gol en competició europea per al club mataroní, i a més va marcar els quatre següents, fins a fer pujar ella sola el 0-5 al marcador.

 

El fet destacat

Primer triomf de l’Iluro HCLa primera victòria de l’Iluro HC a la 1a Estatal. Aquesta setmana l’equip taronja ha sumat la primera victòria a la Primera Estatal, que a la vegada és la primera de la temporada. Ara els mataronins hauran de buscar-ne algun més si volen lluitar per la permanència.