L'hoquei sobre patins vibra

El masculí del CH Mataró busca un lloc entre els vuit primers, mentre que el femení jugarà al març la prèvia de la LLiga Europea

Possiblement ni els elements més optimistes, dintre del propi Club Hoquei Mataró, podien esperar que a falta de vuit jornades per acabar la competició de l’OK Lliga, la de màxim nivell estatal d’aquest esport tan català, l’equip de GrupClima Mataró hagués sumat ja set punts més que els que havia sumat en tota la temporada passada, i estigués per damunt de dos equips que han jugat la Copa d’Europa com són el Vilanova i l’Igualada. Sembla com si es volgués tornar a aquells temps en que Mataró era ciutat important dins d’aquest esport.Ara, amb la salvació ja assegurada, l’objectiu de l’equip és entrar per primera vegada als “play-off” pel títol, als quals la temporada anterior s’hi va accedir amb 43 punts, vuit més dels que ara compta l’equip d’Ivan Sanz. Però s’haurà de lluitar ja que el calendari ara es torna difícil amb enfrontaments amb Reus, Igualada i Vic, abans de suavitzar-se novament una mica al tram final. Si s’aconsegueix s’asseguraria també la presència la temporada vinent en competició europea, ja que aquesta temporada els set primers han jugat la “Champions” i els classificats entre els llocs 8è i 11è han jugat la “Copa CERS”. I això indubtablement podria suposar un ajut important per al club a l’hora d’obtenir subvencions i augmentar els ingressos per patrocinadors.I tot això s’ha fet a base d’un gran treball per part de tècnic i jugadors, amb una plantilla modesta, on no hi ha estrangers, com tenen altres equips, i amb diversos jugadors sorgits de la pròpia pedrera del club actuant com a titulars indiscutibles i responsables de la bona marxa de l’equip, cosa que valora molt la tasca feta en els darrers anys a l’entitat que presideix Josep Maria Spa, tot i haver passat una època difícil amb aquells quatre anys en que l’ascens a la màxima categoria es resistia i s’havia d’aguantar de forma estoica a la 1a Estatal.I a més ara s’afegeix un altre esdeveniment, ja que l’equip femení –tot i que aquesta temporada no està tenint un rendiment massa bo– gràcies a la seva tercera plaça al darrer Campionat d’Espanya, ha de jugar l’eliminatòria prèvia de la 2a edició de la Copa d’Europa femenina. Evidentment serà la primera presència de l’equip femení a Europa, i la tercera d’un esport femení de la nostra ciutat després del bàsquet i el tennis taula. El debut serà a Itàlia davant del CRESH Eboli el 8 de març i la tornada el dia 29 aquí a Mataró. Si superen l’eliminatòria ja entrarien a la final a vuit, que la temporada passada va guanyar el Biesca de Gijón.

El personatge

Landi. El nou davanter centre del Club Esportiu Mataró va encarrilar la  victòria de l’equip groc-i-negre davant de l’Igualada, i s’està erigint en un dels indiscutibles protagonistes de la remuntada groc-i-negre a la classificació, amb els quatre gols que ha marcat en els sis partits que ha jugat.

El fet destacat 

La gesta del Quadis de waterpolo. L’equip del Centre Natació Mataró Quadis va haver de fer una gran gesta per guanyar a la piscina del Mediterrani, ja que va haver de jugar quatre minuts en inferioritat, tant en defensa com en atac, cosa poc habitual en aquest darrer cas, i en aquest període no va encaixar cap gol, remuntant un 7-6 advers.