Tornen els Estels amb el Campionat de Catalunya

L'Escola Vela Mataró i el Club Vela Mataró organitzen el Campionat de Catalunya d'aquesta modalitat de vela lleugera, durant els dies 17 i 18 de novembre.

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 15 Novembre 2018 11:34

Esports 2017/2018, regata vela lleugera tipus estel

Els dies 17 i 18 de novembre se celebra el Campionat de Catalunya de la classe Estel, de Vela Lleugera, una competició que, des de feia uns anys, havia perdut força. La tasca diària de l'Escola Vela Mataró i el Club Vela Mataró, amb l'ajut incansable i apassionat del seu Secretari, en Jordi Esquerdo, ha reflotat l'Estel!  Dia a dia, des de ja fa uns mesos i amb molta il·lusió, hem posat a punt les embarcacions i el material perquè l'Estel torni a navegar!

L'Escola ja compta amb el seu equip de regates, el seu capità i capitana: en Roger Boixet i la Nico Brassó. També, per descomptat, amb els seus entrenadors: Josep Orriach i  Maggie Alonso. Joves, grans, homes, dones i persones amb diversitat funcional fa temps que en fem ús dels vaixells, perquè aquestes embarcacions relativament senzilles, maques i dinàmiques, permeten un gran ventall de possibilitats.

Aquest Campionat de Catalunya pretén promocionar els Estels i persevera en la línia de l'accessibilitat i la inclusió, segell de qualitat i filosofia que es persegueix amb rigor a l'Escola Vela Mataró. L’organització posa a disposició embarcacions per a qui no en tingui. A més a més, s'ha volgut fer atractiu aquest campionat, incorporant en el programa de dissabte, obert a tothom i no tan sols a les persones regatistes, una visita al Veler Bergantí Sirius i dues conferències a càrrec de Toni Tió, dissenyador de veles, creador de Toni Tió Veles i Anna Rovira, filla de Josep Rovira d'Indústries ROGA, creadora d'aquesta embarcació. Pensem que la història de l'Estel, nascut a Catalunya, és important donar-la a conèixer.

També comptarem amb un espectacle de mim: "Rigoletto", a càrrec de la companyia The Frapps, un sopar i un sorteig amb detalls proporcionats pels nostres col·laboradors i col·laboradores.

El diumenge, en finalitzar el campionat i amb les classificacions ja en mà, farem l'entrega de premis amb una gran varietat de distincions: homes, dones, persones amb diversitat funcional, la persona més jove, la més gran i, fins i tot, pels tres últims classificats/es!