Important partit de voleibol el dissabte al Pavelló Euskadi

L'UEC LG Mataró es juga la permanència a la 1a Estatal femenina en la darrera jornada del campionat

El dissabte a les 19:45 hores l'equip femení del Club Voleibol Mataró té un partit molt important, ja que es juga la permanència a la 1a Divisió Estatal en la darrera jornada del campionat. Però malauradament la sort de les jugadores mataronines, com veurem no depèn d'elles, ni únicament del que passi en aquest partit, en el qual té com a rival el CH Bordils.

Volei CV Mataró - Sant Cugat

La situació actual

En efecte l'UEC LG Mataró arriba a la darrera jornada situat en la 12a i última posició amb 18 punts, i igualat amb el CECELL Lleida i el Phisiup Zaragoza. I baixen els dos últims classificats.

En voleibol l'empat a punt ses desfà de la manera següent:
En primer lloc es té en compte el nombre de partits guanyats i si encara continua l'empat es té en compte el quocient entre el nombres de sets guanyat i el de perduts.
Com en el bàsquet, en el voleibol no hi ha empats, però un equip obté tres punts si guanya per 3-0 o 3-1, dos punts si guanya per 3-2, un punt si perd per 2-3 i 0 punts si perd per 1-3 o 0-1. Això fa que dos equips puguin tenir el mateix nombre de punts però havent guanyat diferent nombre de partits.

I tenint en compte el que hem dit, en el moment actual, el triple empat situa el Phisiup Zaragoza en 10è lloc amb 7 partits guanyats, el CECELL Lleida en 11è, amb 6 partits guanyats, i l'UEC LG Mataró en 12è, amb 5 partits guanyats.

Volei UEC LG Mataró - Las Palmas

El que pot passar en l'última jornada

L'equip lleidatà ja ha acabat la competició, perquè va avançar el partit de l'última jornada i per tant ja ha perdut la categoria, perquè no pot millorar el seu 11è lloc, tot el que pot fer és empitjorar-lo i acabà en 12è lloc. I l'altra plaça de descens està entre mataronines i saragossanes.

171218Vo_Bordils-CVM

L'UEC LG Mataró com hem dit rep el CH Bordils (club que curiosament és secció del club d'handbol d'aquella petita població gironina, que és el tercer a nivell català per darrere de FC Barcelona i BM Granollers), el dissabte a les 19:45 hores al Pavelló Euskadi. L'equip bordilenc està situat en 9è lloc amb 22 punts i per tant ja està salvat i no s'hi juga res en el matx.

El Phisiup de Saragossa juga el mateix dissabte a les 19:30 hores a la pista de l'Illa Grau de Castelló, que és el 3r classificat amb 43 punts, però que en el partit tampoc s'hi juga res.

L'equip mataroní per salvar-se necessita fer un punt més que l'equip saragossà, ja que aquest en igualtat de puntuació queda per sobre en haver guanyat més partits.
Per tant les situacions possibles que salven l'UEC LG Mataró són aquestes:
- Guanya per 3-0 o 3-1 i l'equip saragossà perd o guanya per 2-3.
- Guanya per 3-2 i l'equip saragossà perd.
- Perd per 2-3 i l'equip saragossà perd per 3-0 o 3-1.
No se salva de cap manera si perd per 1-3 o 0-3.

El que queda clar és que s'ha de fer el millor resultat possible i esperar les notícies que arribin de Castelló. I els aficionats donant suport poden ajudar a les jugadores mataronines que entrena Agustín Correa.