L'UEC LG Mataró femení debuta el dissabte a la 1a Estatal femenina

Rep el CN Sabadell a les 19:45 hores al Pavelló Euskadi, més de trenta després de la darrera actuació mataronina en categoria estatal

170925Vo_CVMataró

L’ UEC LG Mataró debuta a la primera divisió estatal femenina, aquest dissabte, al poliesportiu del carrer Euskadi, a les 19:45 hores contra el Sabadell.

Després de quedar campió al grup de bronze de la Lliga Catalana de Divisió d’Honor, jugat a Lleida el passat cap de setmana, amb victòries davant del Monjos i del CECELL Lleida, l’equip està preparat i content d’haver completat una bona preparació guanyant tres dels quatre partits que ha jugat a la pretemporada.

Volei CV Mataró - CV Ametlla

Les jugadores d’Agustin Correa, afronten la primera temporada a la competició estatal, amb optimisme però conscients del seu objectiu, que no és altre que, la permanència per consolidar el projecte esportiu del club.

També, comença aquest cap de setmana, la competició l’equip masculí a la primera divisió catalana, els nois jugaran el primer partit diumenge a la Blume, després de descansar a la primera jornada.

La temporada 2017/2018, és molt especial pel Club Voleibol Mataró, ja que tots els primers equips de la base, jugaran a la màxima categoria després dels nombrosos ascensos aconseguits la temporada anterior. Dissabte, abans del sènior femení, els equips cadet i juvenil femenins rebran al Barça, sens dubte, un dels rivals més forts del voleibol català i estatal.

Als anys vuitanta el Recomat Mataró Audio Sistems havia jugat a 2a Estatal

A finals dels anys setanta el col·legi Jaume Recoder havia estat una esplèndida pedrera de jugadores de voleibol femení gràcies a l’esplèndida tasca desenvolupada en aquell centre escolar per la mestra Josefa Fernàndez. I va fructificar la idea de federar un equip, i va néixer el Recomat (nom que fusionava Recoder i Mataró) a finals de l’any 1977.

L'any 1980 l'equip juvenil va obtenir el sisè lloc al campionat d'Espanya. L'equip sènior que jugava habitualment al Casal de Joventut es va anar fent un lloc entre els millors equips catalans i la temporada 81-82 amb Ricard Martínez d'entrenador va quedar campió provincial i va jugar el Campionat d'Espanya de 2a Categoria.

La temporada 82-83 va jugar la nova competició de 2a Divisió Estatal i el Recomat va acabar campió imbatut del seu grup, superant Avap Girona, Mollerussa, Cornellà, Tortosa, i perdent només un set. Formaven l’equip Armengol, Guirao, Carbonero, Plaza, Vinardell, Casado, Morales, Caballero i Vegas, que van anar a Xàtiva a la fase de sector, caient eliminades davant Cervantes València (1-3), l’Hospitalet (2-3) i Xàtiva (1-3).

L’any 1984 es va obtenir el suport d’Audio Sistems. L’equip sènior va jugar el campionat de 2a Estatal (que estava per sota de la Divisió d'Honor), enfrontat a Viladecans, Voleibol Vent Palma, Costa Calvià Palma i Hispano Francès, quedant campió de grup novament, accedint a la fase de sector que en aquesta ocasió van superar per average derrotant el Vent de Palma (3-0) i tot i perdre davant l’Hospitalet (1-3). A la fase final, en la qual es jugava l’ascens a Divisió d’Honor el Recomat va quedar en quart lloc perdent davant Pereda Santander (0-3), Universidad de Granada (2-3) i Cervantes València (2-3).

La temporada 84-85 es va jugar una duríssima lliga de 2a Estatal contra l’Hospitalet, Begur, Lleida, Bombers Barcelona, Collserola i Maó, en la qual Recomat va tenir una actuació fluixa. Però després a la Lliga Catalana on jugaven tots els equips catalans amb excepció d’Espanyol i Hispano Francès, els dos equips de Divisió d’Honor, va acabar aconseguint el títol en una ratxa final espectacular, quan ja es jugava al Pavelló Eusebi Millán, derrotant a la final el Bombers de Barcelona per 3-1. La temporada següent, la 1985-86, es va arribar a la final de la lliga Catalana perdent davant del Sabadell per 3-0.

Les jugadores d’aquelles darreres temporades de Recomat van ser Eva Armengol, Montse Vinardell, Marta Carbonero, Kity Guirao, Dolores Morales, Maria Lluisa Sànchez, Juana Montes, Susi Alsina, Ana Vegas, Teresa Giménez, Angela Leo, Elvira García i Montse Torres.

Josefa Fernàndez i la seva col·laboradora Anna Torrent afirmaven que si hi hagués hagut més suport econòmic i humà, a Mataró hi hauria pogut haver un dels millors equips d’Espanya. Però no va ser així i en acabar aquella temporada va desaparèixer Recomat, passant el voleibol a la tutela de l’AE Pla d’en Boet.

171006Vo_Recomat