Berta Ferreras i Pau Ribes bronze a la World Trophy

La parella maresmenca fa història penjant-se la primera medalla espanyola de la història en la categoria de duo mixt

Bronze duo mixt

La parella formada per la mataronina Berta Ferreras i el maresmenc Pau Ribes (Dosrius) va obtenir el bronze en Duo Mixt al 10th FINA World Trophy Shaoxing 2015 disputat a la Xina. Aquesta medalla té mèrit, ja que és la primera medalla internacional d’Espanya en aquesta modalitat després del debut de Gemma Mengual i Pau Ribes al Mundial FINA de Kazan, on van finalitzar en cinquè lloc.

La compenetració entre la Berta i en Pau va ser total i clau per a la consecució d’aquest podi i van acabar amb 86.5000 punts a només una dècima de la plata, per davant dels txecs Hobulova-Cibulka i dels amfitrions xinesos Huang-Deng. L’or va ser per a la parella italiana formada per Mariangela Perrupato i Giorgiuo Minisini (89.1667) -bronze al mundial de Kazan- i la plata per als ucraïnesos Katerina Reznik i Anton Timofeyev, sisens del Món precisament després de Mengual i Ribes.

Tot i la seva joventut, 18 i 20 anys, aquesta medalla és un bon exemple del recorregut que tenen per endavant. Berta Ferreras havia de participar en la modalitat de solo però finalment moviments del programa de participació van passar el solo a ahir quan la representació espanyola ja era de tornada a casa.