Una nova regata unirà Mataró i Fornells

En motiu del 20è aniversari de la Declaració de Reserva de Biosfera d’aquesta zona illenca

  • Cugat Comas
  • Dijous, 13 Juny 2013 11:34

Regata Menorca

Una regata nova de trinca que, segons l’Alcalde Joan Mora, ajuda la ciutat a “posicionar-se com un referent en l’àmbit de la nàutica, una passa més en l’aposta marítima de la ciutat”. Mataró i Fornells, a les Illes Balears s’uniran els dies 28 i 29 de juny en una regata que espera congregar una vintena d’embarcacions d’entre 9 i 15 metres d’eslora que recorreran les 160 milles que separen la sortida i l’arribada. Dues circumstàncies faran especial la sortida i l’arribada d’aquesta regata. A diferència del que es fa normalment, totes les embarcacions podran sortir plegades de Mataró gràcies a la capacitat de la dàrsena de superiots del Port que gestiona Mataró Marina Barcelona. En l’arribada, en canvi, no havent-hi port a Fornells els participants hauran de fondejar per lliure o amarrar a boies ecològiques.

Enguany fa 20 anys de la Declaració de Rerserva de la Biosfera de Fornells i amb aquesta excusa s’ha habilitat la regata que organitza el Club Esportiu Veles i Velers i Mataró Marina Barcelona i compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Mataró i Es Mercadal –municipi al qual pertany Fornells-, a banda d’altres empreses i institucions locals com el TecnoCampus, l'associació Maresme Marítim o l'Hotel Atenea. La regata té una doble vessant: la de competició esportiva i la d’oci i esbarjo, ja que pot ser aprofitada per aquells mariners que vulguin fer la ruta a Menorca per passar les vacances navegant en unes bones condicions de seguretat i organització i sobretot, de manera respectuosa amb el medi ambient.
 

Hi poden participar vaixells de diferents categories que hauran de recórrer les 160 milles que hi ha entre la capital del Maresme i el port menorquí de Fornells en un màxim de tres dies. Es calcula que els primers vaixells arribaran el dia 29 a Fornells, on la majoria hauran d’amarrar amb boies ecològiques per no malmetre les praderies de posidònia que, igual que Mataró, també hi ha a la costa menorquina.