Aquest cap de setmana el CN Mataró celebra les seves 24 hores socials

El club mataroní recupera, més de vint anys després, l’emblemàtica activitat social i esportiva

  • Divendres, 23 Setembre 2011 13:58

“Tots ens superem, junts fem el Centre”. Aquest és el nou lema del Centre Natació Mataró, i la primera acció concreta que exemplifica aquest esforç per unir tots els socis és la recuperació de les 24 hores Socials i Esportives del Centre. “Ja fa dos o tres anys que hi ha uns quants esportistes d’aquella època que volien recuperar les 24 hores, i després de treballar-hi hem pensat que ara era un bon moment per fer-ho. Com diu el nou lema ‘Tots ens superem, junts fem el Centre’, i què millor que compartir entre tots i amb una gran festa totes les activitats que fem?”, explica Marta Parera, la vicepresidenta de l’àrea social i esportiva del club.

 

De les originals 24 hores del Centre Natació Mataró, amb els característics relleus de 24 hores, se’n van celebrar vuit edicions, la darrera el 1982. Pels que mai ho van viure, Marcel Tarrés ens explica en què consistia: “Fèiem relleus continus durant 24 hores amb un marcador en el que es comptaven els metres que anàvem fent. Ho fèiem el dia dels Focs de les Santes –del 27 al 28 de juliol–, i era molta la gent que aprofitava per venir a veure’ls al Centre”.

Tal com recorda Tarrés, tot plegat va sorgir com una iniciativa dels nedadors de l’època. “Érem molts menys nedadors i socis que ara. Primer només fèiem les 24 hores de natació. Durant les primeres hores fèiem relleus de dues piscines cada nedador, i després relleus de sis minuts cadascun. Els anys següents hi vam afegir altres esports, i els darrers anys només hi van haver esports, fins que al final es va deixar de fer”. Sense saber massa perquè la flama es va apagar, fins que enguany s’ha recuperat.

Foto de les històriques 24 hores, als anys setanta

 

Un club esportiu... i socialMarta Parera assegura que volen que tothom que en forma part se senti orgullós de formar part del Centre: “Som un club esportiu, però també social i volem que tothom s’integri dins el mateix projecte. Fer esport o qualsevol activitat sempre pot comportar un repte. Fins i tot la persona que un dia baixa i fa una piscina, el següent dia dos, l’altre tres... Tots tenim esperit de superació, físic, esportiu i com a persones, i el nostre club, per sobre de tot, intenta transmetre valors. El sacrifici, la companyonia, l’amistat... Hi ha moltes coses que s’aprenen fent esport”.

En la presentació, el president Josep Masriera va voler destacar la “important part social” del club, i en ser preguntat sobre la possible ampliació del Centre va parlar de projecció de futur. “Cal tenir projectes i així segur que es poden dur a terme. Nosaltres tenim el projecte d’ampliació redactat, i la setmana que ve en parlarem amb el nou alcalde”, explica Masriera.Nou lema, nova imatgeLa presentació del nou lema, és la culminació de dos anys de treball de col·laboració del CNM amb Tàctic.cat. Va començar amb la posada en marxa de la nova pàgina web www.cnmataro.cat, i ara culmina amb la presentació de la nova imatge, la senyalització del club i comunicació. Des d’aquest cap de setmana ja se’n podran veure els canvis de manera clara passejant pel mateix Centre o en el mateix escut que ha estat modernitzat mantenint-ne la forma i el contingut.

 

Un dia ple d’activitats per gaudir del Centre Natació

Les 24 hores començaran amb l’acte més clàssic. A les onze del matí de dissabte representants dels nedadors màsters i pares –responsables de la recuperació de la Festa– donaran el tret de sortida a les 24 hores amb les primeres sèries de relleus que s’allargaran fins les 11 del matí de l’endemà diumenge. Al llarg d’aquest dia sencer hi haurà un seguit d’activitats pensades perquè els socis puguin gaudir d’una bona jornada, i en puguin fer partícip a algun acompanyant.

Al llarg del dia les activitats seran molt variades. Hi haurà Aeròbic, Spinning, Aiguagim, Capoeira, Triatló, Tennis Taula, Waterpolo o Esquaix. Activitats per a tots els gustos, i perquè la gent pugui tastar activitats de les que normalment no gaudeix. “Normalment la vida ens fa anar a pinyó fix, i la gent només coneix el que fa un mateix. Crec que aquesta és una magnífica oportunitat per compartir totes les activitats que fem aquí, i poder provar-ho”, diu Parera.

Però la Diada no només beurà d’activitats esportives sinó que hi haurà també jocs amb inflables a la tarda, un sopar-botifarrada, festa a la nit, i una banyada al mar per veure sortir el sol amb una xocolatada posterior. Un menú replet i complet, perquè tothom pugui gaudir. “Volem que sigui una festa pel Centre, i sobretot per la gent del Centre, i perquè puguin portar algun amic per poder gaudir-ne. No volem que sigui un fet puntual, sinó la primera de moltíssimes edicions”, diu la vicepresidenta.