Mataró acull el XCIX Campionat d’Espanya absolut de Natació

La coincidència amb la celebració del Mundial de Xangai farà que les grans figures de la natació estatal no estiguin presents a Mataró

El Centre Natació Mataró acull el XCIX Campionat d’Espanya absolut de natació al complex esportiu Joan Serra. La competició se celebra entre els dies 22 i 24 de juliol i portarà 503 nedadors a la ciutat. Així, tota aquesta quantitat de nedadors vinguts d’arreu d’Espanya participaran en les diferents proves del campionat durant aquests tres dies.

Ara fa 20 anys, el 1991, Mataró ja va acollir una competició estatal de natació, en la qual van participar-hi nedadors tan destacats com Martín López Zubero, mundialista i medallista olímpic, o Joaquín Fernández, esportista mataroní també reconegut. Enguany, però, s’hi esperen esportistes emergents com Clàudia Dasca o Judit Ignació, però també nedadors de la casa amb projecció de futur com Natàlia Torné, Carla Chaves o Berta Cantó.  

Malauradament, els nedadors de més renom del territori no hi seran presents perquè, de forma paral·lela, està tenint lloc el Mundial de Shanghai; per això, ni Mireia Belmonte, ni Aschwin Wildeboer ni Erika Villaécija, entre altres, no vindran a Mataró.

La representació del Centre Natació Mataró estarà formada per: Carla Chaves, Berta Cantó, Sara Martínez, Adriana Roca, Berta Triola, Aina Triola, Aina Jiménez, Irene Illa, Natàlia Torné, Helena Torné en dones, iJosua Samios i Pol Cantó en homes.