Els nedadors del CN Mataró triomfen als Campionats d’Espanya

La representació femenina va obtenir vuit medalles

Per tancar la temporada de natació a finals de juliol i començament d’agost es van disputar els campionats estatals. Entre els dies 24 i 27 de juliol es va disputar a les piscines Picornell de Barcelona els Campionats d’Espanya en la categoria absoluta i l’absoluta jove, entre els dies 2 i 5 d’agost es van celebrar a Terrassa els de la categoria júnior i entre els dies 29 de juliol i 1 d’agost a Madrid es van disputar els de categoria infantil. En tots ells va haver-hi representació del Centre Natació Mataró i força destacada sobretot pel que fa a la categoria femenina que van portar en total vuit medalles cap a la nostra ciutat.Campionat d’Espanya AbsolutBerta Cantó quarta en 50 braça i tres subcampionats en absolut-jove i Roger Rabassa cinquè en 800 lliuresEl més destacat va córrer a càrrec de Berta Cantó que va quedar quarta absoluta i subcampiona absolut-jove en la prova de 50 metres braça amb un nou rècord de Mataró de 33”66, sisena absoluta i també subcampiona d’Espanya absolut-jove en 100 braça amb un altre rècord de Mataro de 1’13”30), setena absoluta i també subcampiona d’Espanya absolut-jove en 200 metres braça amb rècord de Mataró de 2’38”78.Per la seva part Roger Rabassa va obtenir la cinquena plaça en 800 metres lliures  amb 8’18”07 i va quedar sisè en 400 metres lliures  amb 4’01”27 i setè en 1500 metres lliures amb 16’22”18. En els 200 metres, després de fer una magnífica sèrie preliminar amb 1’56”07, només va poder ser 15è a la final en fer 1’58”40. Va haver-hi un tercer finalista que va ser Josua Samios quedant vuitè en 50 metres papallona amb 25”36.Ester Bosch també va tenir una excel·lent actuació en establir un nou rècord de Mataró en 100 metres lliures amb 58”00, una marca que li va valer la 10a plaça final. També va quedar 10a en els 200 lliures amb 2’06”64 i 16a en els 50 m papallona amb 30”25.Una altra nedadora que va quedar en posició de finalista B va ser Elena Martínez que va obtenir la 14a marca en els 800 metres lliures amb 9’25”28.En relleus l’equip format per Marta Serras, Berta Cantó, Irene Illa i Ester Bosch va quedar en 11a plaça en 4x100 estils amb 4’32”79, i la 15a en 4x50 estils amb 2’03”99. I el format per Ester Bosch, Marta Serras, Clara Rodríguez i Aina Jiménez va quedar 12è en 4x50 metres lliures amb 1’52”56.Campionat d’Espanya JúniorMarta Serras subcampiona en 50 metres esquenaLa més destacada va ser Marta Serras, que es va proclamar subcampiona d’Espanya en 50 metres esquena amb 31”22 i va obtenir la medalla de bronze pel tercer lloc en 100 metres esquena amb 1’06”28. També va quedar 5a en els 200 metres esquena amb 2’24”53, prova en la qual Alba Roy va quedar 13a amb 2’31”84.En relleus l’equip format per Marta Serras, Anaïs Rivas, Mireia Biel i Míriam Nieto va quedar 5è en 4x100 lliures amb 4’09”01 i amb Alba Roy per Mireia Biel van obtenir el sisè lloc en 4x200 lliures amb 9’06”23.Campionat d’Espanya InfantilTrers bronzes per Clara Rodríguez, Adriana Roca i el relleu 4x100 estilsLes més destacades van ser Adriana Roca i Clara Rodríguez. La primera va quedar 3a en 400 estils amb 5’17”99, 4a en 200 estils amb 2’30”61 i 6a en 100 metres braça amb 1’19”24, mentre que la segona va quedar 3a en 100 metres esquena amb 1’09”60, 5a en 50 lliures amb 28”44 (28”22 en sèries) i 7a en 100 lliures amb 1’02”16. A més totes dues, junt amb Sandra Dorda i Carla Graupera, van formar part de l’equip de relleus 4x100 estils que va obtenir la tercera medalla en obtenir el tercer lloc amb un temps de 4’45”24. Amb la mateixa formació van quedar quartes en 4x100 m lliures amb 4’11”56 i en 4x200 m lliures van obtenir la 5a plaça amb 9’18”20.Campionat d’Espanya AlevíPol Cantó subcampió estatal en 200 papallona i campió en 4x100 lliures i doble campió de CatalunyaPol Cantó, un dels nedadors amb més possibilitats de futur del Centre, va tenir una molt destacada actuació en el Campionat d’Espanya Escolar, competició organitzada pel Consejo Superior de Deportes entre el 27 i el 29 de juny a Saragossa, i que equival a la pràctica a un campionat estatal de la categoria aleví.  El registre més destacat va oferir-lo amb el sotscampionat en els 100 papallona amb un temps d’1’03”88, que és una nova millor marca catalana de l’edat.També va poder pujar al graó més alt del podi formant part del relleu català de 4x100 lliures (el seu temps va ser d’1’00”62) i també es va proclamar sotscampió amb el relleu 4x100 estils. El jove nedador del Centre va completar la seva participació amb el quart lloc en els 200 estils individual (2’31”25).Posteriorment en Pol Cantó va tancar la temporada amb dos títols de Catalunya en els campionats celebrats a Cornellà, i en les proves de 100 m lliures (1’00”66) i 100 m papallona (1’04”06) i amb dos podis més gràcies al segon lloc en 200 estils (2’31”20) i el tercer en 400 estils (5’20”88).Dues altres nedadores del Centre van pujar la podi: Júlia Valera, campiona de Catalunya en 100 m braça (1’30”18), i Jèssica Brillas, que va assolir el bronze tant en els 100 m esquena (1’20”25) com en els 200 estils individual (2’49”29). Molt a prop del podi va quedar Laura Requena en els 100 m papallona, ja que va acabar quarta amb 1’21”35. En els 100 lliures va finalitzar en setè lloc amb 1’12”12.