Ja està a la venda la revista Fosbury #31

Una altra visió de Mèxic 68 a la nova Fosbury

  • Redacció
  • Dijous, 15 Novembre 2018 10:31

Esports 2017/2018, fosbury

Fa 50 anys que es van celebrar els Jocs de Mèxic de 1968 i a la Fosbury ho hem volgut recordar amb un especial sobre els Jocs que ho van canviar tot. Una cita mítica de l’olimpisme. Un aniversari rodó. Les innovacions. Les lluites i el compromís.

Compra la teva Fosbury i subscriu-te a la revista de tot l'altre esport clicant aquí

Els rècords. Sobren els ingredients per fixar-se en els Jocs Olímpics de 1968, el campionat en què Dick Fosbury va saltar d’esquena davant els ulls atònits dels espectadors de Ciutat de Mèxic i dels aficionats enganxats a la televisió des de molts punts del planeta. Consolidats com l’espectacle esportiu més rellevant del món, els Jocs de 1968 van ser especials, també, pel fet de celebrar-se per primera vegada en un país de l’Amèrica Llatina i per la massacre de Tlatelolco.

Uns jocs diferents

Les pàgines centrals de la Fosbury recullen el moviment del ‘black power’ des d’una perspectiva singular, s’aturen per analitzar el mític salt de Bob Beamon fins als 8,90 metres i analitzen l’evolució del salt d’alçada a partir de la irrupció de l’estil Fosbury. També es fixen en la presència de la pilota com un esport d’exhibició a Mèxic amb una forta empremta catalana. Transcendint l’esport, també hi ha espai per al disseny amb el salt endavant innegable que va suposar Mèxic 68 (que impregna tota la revista) i per a una proposta, força més discutible, als Jocs oblidats d’aquell any, els hivernals de Grenoble, amb una mascota ben curiosa.

Esports 2017/2018, fosbury

El maresmenc Pau Ribes

Més enllà de Mèxic, la Revista Fosbury #31 analitza amb un reportatge del periodista David Giménez l’important enclavament de triatló que hi ha a la ciutat de Girona, erigida en un epicentre mundial d’aquest esport, i publica una entrevista de Clara Basiana al maresmenc Pau Ribes, el nedador d’artística (sincronitzada) que ha obert camí a l’Estat espanyol en la modalitat mixta, amb un notable èxit al costat de la mataronina Berta Farreras, i que també col·labora amb el col·lectiu Panteres Grogues.

Com sempre la revista ofereix continguts amb diferents ritmes de lectura a l’Escalfament (amb protagonisme per a Iris Tió, Tòfol Castanyer o Joan Miquel Oliver i amb un sentit record per a Tina Fuentes) i obre la porta a viure l’esport des d’altres disciplines (de la filosofia a la ciència) a les pàgines de la Zona Mixta.

Esports 2017/2018, fosbury

Ben aviat els subscriptors i els membres del Club Fosbury rebreu els vostres exemplars a casa. Aquells que encara no formeu part de la família fosburiana podreu adquirir el número 31 als establiments de la xarxa Abacus o consultar-los a la xarxa de biblioteques públiques de Catalunya.

A les oficines del Tot Mataró, a més, es pot trobar la col·lecció sencera de Fosbury. Doneu suport al periodisme de tot l’altre esport. Subscriviu-vos a la revista en paper i feu possible el projecte de La Fosbury.