El Club Hoquei Mataró puja a l'OK Lliga, en el que és el sisè ascens a dalt de tot

La situació de líder del grup Nord de l'OK Lliga Plata en el moment de l'aturada el porta a la màxima categoria

Hoquei CH Mataró - Alpicat

L'equip masculí del Club Hoquei Mataró la temporada que ve jugarà a l'OK Lliga, la màxima categoria estatal de l'hoquei sobre patins. Avui mateix la Real Federación Española de Patinaje ha emès el comunicat oficial en relació a com se soluciona el tema del final de la temporada 2019-20, pel que fa als ascensos i descensos.

Per una banda s'ha decidit –com sembla que es farà en quasi tots els esports– que no hi ha descensos. Però el més important és que ha decidit que els dos equips que estaven al capdavant dels dos grups de l'OK Lliga Plata, el Club Hoquei Mataró (grup Nord) i el CE Vendrell (grup Sud), pugen a l'OK Lliga, que la temporada vinent constarà de 16 equips.

L'ascens arriba en situació anormal i de forma ajustadíssima

Cinc anys després de perdre la màxima categoria estatal, ha arribat l'ascens. Arriba embolicat en unes circumstàncies anormals, però acaba premiant la bona trajectòria que havia tingut l'equip, situat com a líder del grup Nord en el moment de la suspensió de les competicions. Un lideratge ben ajustat ja que hi havia empat a punts amb el Manlleu i també estava igualat el golaverage particular. Ha decidit el golaverage general, per 4 gols de diferència.

La classificació final, que és la que hi havia en la 16a jornada, en la qual l'equip mataroní va derrotar el Vilanova per 3 a 1, és aquesta: CH MATARÓ 30 (+29), Manlleu 30 (+25); Vilafranca 29; Compañçia Maria Coruña 28; Arenys de Munt 27; Alpicat Lleida 26...

En l'altre grup el Vendrell tenia 39 punts, per davant d'Alcoi (36) i Sant Cugat (32).

Hoquei CH Mataró - Tordera

De la mà d'Albert Larrea, els protagonistes han estat Sergi Grané i Martí Almerich porters, Gerard Cusachs, Eric Florenza, Oriol Lladó, Erik Gual, Àlex Cantero, Bernat Romero, Guillem Carbonell, Conrad Xicota.

D'aquesta manera l'hoquei sobre patins mataroní escala, per sisena vegada en la seva història a la màxima categoria estatal, on ha jugat fins ara en 17 ocasions: 3 quan encara era la 1a Divisió Catalana, perquè no hi havia lliga estatal, 10 en la Divisió d'Honor i 4 en l'OK Lliga.

Declaracions del tècnic Albert Larrea

"L'ascens és el premi a una bona temporada, en la qual després d'un mal inici, amb dues derrotes, vam poder reconvertir la situació"...
"L'equip es va centrar, va treballar molt bé i vam poder agafar una bona dinàmica, que ens ha acabat portant a l'ascens"...
"L'ascens és un premi a la feina de tot l'equip tècnic, amb unes bases creades a la temporada passada"...
"Els jugadors han treballat molt i ho han donat tot"...
"L'ascens ha de ser un orgull per la club i per a tota la ciutat, ja que estarem en la millor lliga del món"...
"És un èxit de tot el club, començant per una Junta Directiva que ha treballat molt i ha implicat a tota la gent"...
"Haig de donar paraules d'agraïment també per als seguidors, amb el Front Mataroní al davant, que ens han recolzat sempre per aconseguir punts molt complicats"...
"Potser hagués estat més just prendre la decisió de l'ascens en relació al que havia passat només a la primera volta, però, de tota manera, hauríem pujat els dos mateixos equips"...
"Ara toca celebrar-ho en la situació estranya en què ens trobem, i la celebració de veritat ja vindrà més endavant"...
"La temporada vinent serà complicada, però, si la directiva segueix comptant amb nosaltres, intentarem fer un equip competiu que es diverteixi jugant i que faci disfrutar a la gent"...

RECORDEM ELS CINC ASCENSOS ANTERIORS

El primer ascens: 1966, encara com a Esport Ciclista Mataró

El primer ascens, encara amb el nom d’Esport Ciclista Mataró, quan es jugava a la pista central del Velòdrom, va ser obtingut amb un subcampionat a la 2a Catalana, gràcies a una victòria per 0 a 5 a Terrassa en l'últim partit de lliga. Amb ell es va ascendir a la 1a Divisió Catalana, que era la màxima categoria, en uns temps en que no hi havia Lliga Estatal, ja que se jugava molt poc a hoquei fora de Catalunya dintre de l'estat espanyol. L’entrenador era Antoni Camps i formaven l’equip Roure, Gamell, Roselló, Lorente, Rodón, Comas, Alemany i Serra.

ECM65-66

L’equip d’Esport Ciclista Mataró es va potenciar moltíssim i va jugar set temporades a la màxima categoria, les tres primeres a 1a Divisió Catalana i les quatre últimes ja a la Lliga de Divisió d’Honor Estatal. La temporada 1967-68 es va aconseguir el títol i es va jugar la Copa d’Europa arribant a semifinals. Però es va baixar la temporada 1972-73 després d’una dramàtica promoció contra el Montemar d’Alacant.

Va costar molt recuperar el màxim nivell i en els darrers temps podríem dir que l’equip mataroní ja sota el nom de Club Hoquei Mataró s’ha convertit en el que habitualment es coneix com a “equip ascensor” que puja i baixa sovint. en l’últim quart de segle s’han produït cins ascensos, amb aquest últim.

El segon ascens: 1995, fa 25 anys, amb el patrocini de Malerba

Amb Malerba de patrocinador l’equip que entrenava Lluís Galbas es va proclamar campió de la 1a Estatal, per davant de  Noia i Vila-seca, que l'acompanyaven en l'ascens.
Formaven l’equip Ivan Agustí, Jordi Calafell, Francesc Tibau, Joaquim Serraclara, Balbas, Grau, Melero, Busquets, Pou i Ortner. Va seguir una etapa llarga a la màxima categoria que va durar cinc temporades, per baixar-ne la 1999-00.

CHMmas94-95

El tercer ascens: 2001, amb Chasis de patrocinador

Però l’estada a 1a Estatal només va durar una temporada, ja que el següent ascens va ser la temporada 2000-01. Amb Chasis de patrocinador i de la mà del tècnic Albert Pons van quedar campions de 1a Estatal per davant de l'Areces asturià i el Tenerife. Formaven l'equip Roger Fernández, Ferran Andreu, Aleix Castellsaguer, Albert Ojeda, Marc Garangou, David Domínguez, Jordi Mestres, Eduard Gay, Xavier Baucells i Quico Salarich. Però la presència a la màxima categoria només va durar una temporada.

CHMmas2000-01

El quart ascens: 2006, després de fregar-lo tres vegades, amb Grup Clima de patrocinador

Durant tres temporades l'equip mataroní va fregar l'ascens acabant en quart lloc, i a la quarta va anar la vençuda.  Amb Ivan Sanz d'entrenador l'equip que patrocinava Grup Clima, va quedar campió per davant de Vigo i Lleida.
Formaven l'equip: Pere Antón Martínez i Marcel Luzón porters; Xavier Gonzàlez, Jordi Bartrès,  Roger Arnau, Roger Rocasalbas, Iván Acuña, Adam Puig, Orhi Labiano, Marc Navarro.

CHMmas2005-06

Després d'aquell ascens el Club Hoquei Mataró va estar tres temporades a l'OK Lliga, però a la tercera, tot i que es va aconseguir el títol de la Copa CERS, no es va poder mantenir la categoria estatal.

El cinquè ascens: 2014, com a subcampions

L'últim ascens havia estat fa sis anys, amb el patrocini d'AGD i com a subcampìons per darrere del Manlleu, que va aconeguir el títol guanyat al Pavelló Jaume Parera en l'últim partit, i per davant de l'Alcoi.

CHMmasascens13-14

L'entrenador era Joan Carles Vadillo i formaven l'equip Jordi Esteve, Eric Florenza, Eric Serra, Martí Casas, Aniol Mangas, Pol Castellví, Marc Oliana, Oriol Parera, Marc Gassó, Miguel Àngel Sánchez i Adrià Aceituno.
Altra vegada l'estada a l'OK Lliga va durar només un any i l'any 2015 es va baixar.