Jordi Bartrès: "Em quedo amb el moment d'aixecar la CERS"

El capità del Mis Ibérica CH Mataró deixa l'hoquei després d'onze temporades al primer equip

Jordi Bartrès CHM

Parlem amb en Jordi Bartrés, el capità del Mis Ibèrica Mataró, després d'anunciar la seva retirada després d'11 temporades al primer equip i 24 al club. Tota una vida.

180620Ho_Bartrés ambfoto

Quina valoració fas de la temporada?
Quan vam començar la temporada l’objectiu no era l’ascens, però sí que era estar competint cada partit. I així ho hem fet. Després ha resultat que gairebé totes les jornades hem estat a dalt i en posicions d’ascens. Al final ho vam tenir a punt, però a dues jornades del final, quan depeníem de nosaltres mateixos, vam perdre la possibilitat d’aconseguir-ho.

A nivell global, també hem arribat a la final de la Copa de la Princesa. A nivell personal, no puc estar content, perquè hem tingut l’ascens molt a prop i no l'hem pogut aconseguir, i com a equip i grup, segurament hem estat irregulars, fent una bona temporada que no s’ha acabat com esperàvem.

Personalment, com t’has trobat?

M’he trobat bé, agafant un rol menys golejador que en tem-porades anteriors, però havent d’aportar més en la construcció. Pràcticament jugant 50 minuts cada partit. A final de temporada, en els moments més decisius, una lesió a l’espatlla va evitar que pogués jugar i ajudar l’equip a intentar aconseguir l’ascens i m’ha sabut molt de greu no poder ser- hi. Al final, quedaven tres partits, i jugàvem a casa amb el Vilanova on depeníem de nosaltres. Vaig intentar forçar, sense entrenar durant la setmana per intentar ajudar als partits, tot i que els metges em deien que no jugués, però només vaig poder jugar 5 minuts.

Hoquei CH Mataró - Maçanet

Perquè has pres la decisió de retirar-te?

No és una qüestió física, podria continuar uns quants anys més. A nivell mental però, són molts anys jugant a hoquei i ja desgasta cada cop més. A més a més, és un esport amateur i no professional, amb tot el que això comporta. També tinc feina i família, i al final buscava uns altres objectius a la vida que l’hoquei evitava pogués desenvolupar. Perquè si prenia el compromís de jugar és per mantenir-lo al 100% i donar-ho tot, perquè jo no ho entenc d’una altra manera.

Amb quins moments et quedés de tots els teus anys al CH Mataró?

El moment d’aconseguir la Copa de la CERS i, a més a més, sent el capità. L’explosió d’alegria i aixecar el títol. I també al principi d’estar al primer equip, quan vam aconseguir l’as- cens a OK Lliga, perquè era un gran equip, i el grup humà que havíem format era molt bo quan jo encara era molt jove i tot just començava.

180620Ho_BartrésambelTot

I de la teva etapa fora?
A Vilanova vaig viure molt bons moments, com el gol d’or a la se- mifinal de la copa del Rei contra el Liceo, que ens va valdre el pas a la final, tot i que després vam perdre contra el Vic. En negatiu també hi ha la final de la Copa de la CERS a Vilanova amb l’equip i tota la seva gent. Amb 3000 persones a les grades animant, però vam jugar la final contra el Benfica que era un equip més per ser a la final de la Copa d’Europa que no pas a la de la CERS.

Canviaries alguna cosa?
Al contrari. Tot i que sempre se’m comentava que com és que no ho havia fet, a Mataró vaig tenir la sort d’estar a l’època de forma- ció quan hi havia l’Ivan Sanz de coordinador. El Barça em va anar molts anys darrere i sempre vaig dir que no, perquè el Mataró tenia molt bon equip. Crec que vaig en- certar tenint en compte totes les oportunitats i els minuts que vaig tenir ja amb el primer equip del club. I que segurament, al Barça, mai hauria gaudit d’aquestes opor- tunitats i minuts.

I alguns aspectes que t’hagin deixat un mal regust de boca?
L’any de la CERS vam tenir una lli- ga molt complicada i vam acabar baixant, amb problemes econòmics que van acabar tacant una tem- porada que havia estat històrica. I ara també, al retirar-me i no ha- ver pogut deixar l’equip a OK Lliga, que hagués estat un final rodó a la trajectòria al club.

Del facebook del Club Hoquei Mataró:
En Jordi Bartrès ha estat un jugador creat a la base del club, campió d'Espanya aleví, i pretès en diferents ocasions per tot un Barça, i tot i això ell va decidir continuar al CH Mataró fins arribar a ser el capità que va aixecar la Copa de la CERS.
Amb el descens de categoria del CH Mataró aquell mateix any, va decidir marxar a Vilanova i Vic. Però finalment uns anys després va tornar al CH Mataró i oferint-nos els anys finals de la seva gran trajectòria esportiva com a jugador.
Gràcies Jordi per haver aportat el teu talent i els teus valors a aquest club. Des d'aquí un gran homenatge i reconeixements a tota la teva trajectòria com a jugador i persona. Ara que penges els patins, desitjar-te molta sort en aquesta nova etapa.