Catorze anys després el Joventut Handbol Mataró dona el cop a La Roca

L'equip de Jordi Fernàndez ha fet tota una exhibició en el "derbi del túnel" i és el primer líder de la 1a Estatal, posició que no ocupava des de feia tres anys

180925Ha_Vaque

El dissabte començava la 1a Estatal d'handbol, i l'equip del Joventut Handbol Mataró ha començat de forma explosiva, guanyant per 21-30 en la pista del BM La Roca, on només hi havia guanyat una vegada, i d'això ja feia 14 temporades.

La victòria aconseguida la temporada passada al Pavelló Teresa Maria Roca, que trencava una llarga ratxa de derrotes sembla haver desfet la característica de "bèstia negra" de l'equip vallesà. Perquè el dissabte a la tarda, a la pista roquerola, el partit només ha tingut color de l'equip que en aquesta ocasió vestia amb la samarreta reserva, vermella i blava.

L'equip local ha sortit fort, però el Joventut plantava cara (3-2). A partir d'aquí la defensa i la porteria mataronina han abaixat la persiana i l'eficàcia en atac de Bernat Muñoz i Jaume Pujol ha fet un parcial de 0-5, que ja ha posat el partit de color mataroní. A l'equip local li costava moltíssim marcar i al descans la diferència havia pujat als set gols (9-16).

180922Ha_LaRocaJHM

A la represa els d'Hèctor del Pino, ex-entrenador del Joventut, cada vegada més nerviosos, han continuat topant amb una gran defensa del Joventut, i la diferència ha anat augmentant i en el minut 13 de la segona part ja era de 13 gols (10-23), amb tot l'equip brillant també en l'aspecte ofensiu. En 43 minuts el Joventut només havia encaixat 10 gols i el matx estava ja decidit.

180925Ha_bernatmuñoz

Hi ha hagut un cert i lògic relaxament final s'havia reduït a 9 gols, un marge pel qual ningú havia guanyat en aquella pista des de fa 19 mesos (La Roca - Granollers B 22-32 el dia 11 de febrer del 2017).

180925Ha_Jan

BM LA ROCA 21-30 JOVENTUT MATARÓ

JOVENTUT MATARÓ: Quico Sola, Bassory Tandian, Dani Torvisco porters; Pablo Vela (2), Manel Núñez (1), Jaume Pujol (5), Jan Bonamusa (2), Dani Aguilera (2), Oriol Vaqué (5), Sergi Fuster (3), Oriol Prat, Bernat Muñoz (4), Max Ansón (1), Berenguer Chiva (1), Bernat Bonamusa (4), Javier Gonzàlez.
PARCIALS CADA 5': 3-2, 3-6, 4-9, 5-10, 7-13, 9-16 descans; 10-18, 10-21, 12-23, 13-26, 18-28,  21-30.

180922Ha_PinyaJHM

El Joventut Mataró és líder quasi tres anys després

En acabar la jornada el Joventut Handbol Mataró s'ha convertit, pel golaverage, en el primer líder de la 1a Estatal, tot i que hi ha un partit ajornat entre Salle Bonanova i Granollers B, que podria canviar aquesta situació.
Feia quasi tres anys que l'equip mataroní no era líder. L'última vegada va ser la temporada 2015-16, quan el dia 1 de novembre, després d'haver guanyat els sis primers partits de lliga. Curiosament el tècnic de l'equip groc-i-negre era Hèctor del Pino, ara entrenador del Bm La Roca.