Del Pino: “És complicat, però tenim opcions de jugar les fases d’ascens”

Parlem amb Hèctor del Pino, tècnic del primer equip del Joventut Handbol Mataró

Handbol 2013, hector del pino

Com valores el que portem de temporada?

La temporada està sent molt positiva, jo crec que és de notable alt. Hem estat 18 partits seguits sense perdre i aquesta és una dada que diu molt del que ha treballat i lluitat aquest aquest equip des del primer dia. Quan resten quatre jornades per acabar la lliga sóm tercers i estem lluitant pel títol de lliga i per jugar les fases d’ascens. L’equip ha treballat molt i molt bé.

Tot i que abans ja havies estat a la casa fa anys, aquesta era la teva primera temporada en aquest nou projecte, t’ho esperaves està lluitant per l’ascens quan resten només quatre partits per acabar?

No, la veritat és que no i hem superat totes les expectatives. Com ja vaig dir a l’estiu quan vaig firmar, aquest és un projecte a llarg termini a 3 anys. És veritat que tots ens coneixíem d’abans, però era un projecte que començava de zero amb molta gent jove.

La llàstima va ser perdre el darrer partit a la pista del Granollers.

Totalment d’acord, a més crec que si l’Oriol Mas no es trenca haguéssim guanyat. Abans de la lesió anàvem guanyant de quatre gols i teníem el partit controlat. Però la lesió i tot el que va comportar va ser un pal molt fort i va afectar mentalment a l’equip i al cos tècnic, tot i això vam lluitar fins al final i vam tenir les nostres opcions. A més hem de pensar que ells tenen un equip molt fort amb 3 o 4 jugadors que entrenen amb l’equip d’Asobal i que fins i tot han jugat partits a la màxima categoria.

Resten quatre jornades per acabar la lliga i esteu a tres punts dels dos primers, creus que teniu opcions de jugar les fases d’ascens?

Tenim les nostres opcions, està molt complicat, però crec que podem optar al títol i a jugar les fases d’ascens. Sense anar més lluny en les dues pròximes jornades els nostres tres rivals s’enfronten entre ells i al darrer partit de lliga el Sant Martí visita la pista del Sarrià. Està difícil, però tindrem les nostres opcions, ara, perquè això passi nosaltres hem de guanyar els quatre partits que resten.

Creus que la lesió de l’Oriol Mas pot ser un plus més de motivació perquè l’equip intenti assolir l’objectiu de quedar entre els dos primers?

Això esperem, la veritat és que acabem de tornar de les vacances de Setmana Santa i fins que no portem entrenant una setmana i juguem el primer partit no podré analitzar l’estat anímic de l’equip. Tot i això, jo després del partit de Granollers vaig veure a l’equip molt sencer per afrontar les quatre finals que ens queden.

En l’hipotètic cas de jugar les fases d’ascens, creus que teniu opcions d’assolir l’ascens a Honor B?

Mira he de dir que fins ara no he mirat el que hi ha fora. mai se sap el que pot passar, mira per exemple la temporada passada el Dominicos jugava al grup basc i va jugar les fases i ara aquest any juga al nostre grup i si dissabte el guanyem aquí a casa haurà dit adéu pràcticament a la categoria. El Casablanca també va fer una gran campanya l’any passat i ara ja ha perdut la categoria, el Sant Martí va aconseguir l’ascens i aquesta temporada nosaltres l’hem guanyat.
Sempre és complicat jugar unes fases d’ascens i a banda dels rivals també és important la sort i tenir un bon arbitratge, sobretot si jugues fora. La veritat és que ara tampoc hi vull pensar gaire en això, ens hem de centrar en aquestes quatre jornades que queden i ja veurem el que passa. El que és veritat és que aquests nanos es mereixen jugar unes fases d’ascens a Honor B per tot el que han treballat i lluitat.

Creus que el club podria assumir el cost de jugar a Honor B en cas d’assolir l’ascens?

No ho hem parlat, crec que tot això és un sorpresa i que ningú pensava que poguéssim lluitar per les fases fins les darreres jornades. Crec que si l’equip es classifica per les fases el club podrà fer un esforç per afrontar les despeses i després si arriba l’ascens ja en parlarem, però ara no és moment de parlar d’això.

Si al final no s’acaba entre els dos primers i no jugueu les fases d’ascens serà igualment una gran temporada?

Serà tot un èxit, hem d’estar molt satisfets d’aquesta plantilla que l’any passat va acabar el novè lloc i que ara està lluitant fins al final pel primer lloc. El nostre únic objectiu a principi de temporada era acabar millor que l’any passat. És més, estem millor que el meu darrer any aquí abans de marxar quan teníem una plantilla que per noms i experiència era millor que la d’ara.

Quina és la clau d’aquest èxit?

El treball i les ganes que hi han posat els jugadors, mai abans havia vist un equip que treballés a dojo com aquest des del primer dia fins a l’últim. Hem patit baixes i lesions importants com les de l’Alberto, l’Oriol Mas, la d’en David Pedragosa que es va perdre els primers quatre partits de lliga, però l’equip ho ha superat tot amb sacrifici i treball. Aquest equip és de 10 en compromís amb el club.

Handbol 2013, Olimpic Grab. Mat