El Joventut guanya un "partit de campionat"

Ha superat el Palautordera en la que és la seva vuitena victòria consecutiva

Abans, d'un partit que no havia estat de gran qualitat, però en el qual els dos equips havien lluitat al màxim per la victòria, se'n deia un "partit de campionat", i això és el que s'ha vist a la tarda del dissabte al Pavelló Teresa Maria Roca entre el Joventut Handbol Mataró i el Palautordera, els dos equips que ostentaven les millors ratxes de la 1a Estatal amb set victòries consecutives per part local i cinc per part visitant, i que després d'un final agònic ha acabat amb la victòria de l'equip groc-i-negre que així ha sumat el seu vuitè triomf consecutiu i la seva onzena setmana d'imbatibilitat.

mataro-palautordera

L'equip d'Hèctor del Pino ha demostrat una capacitat agonística i una mentalitat guanyadora extraordinàries superant un rival que ha mostrat una defensa molt compacta davant la qual l'equip local ha tingut moltes dificultats per trobar forats, i també superant, i es pot dir sobretot tenint en compte que s'ha acabat guanyant, una actuació arbitral (per cert, eren canaris!!) que sobretot a la segona part ha tingut un criteri molt diferent a un costat i l'altre, castigant molt més severament a l'àrea mataronina que no pas a la vallesana, com ho demostra la fredor dels números: 5 exclusions i 5 penals en contra del Joventut per 2 exclusions i 1 penal en contra de l'equip visitant.

El partit ha estat molt igualat en tot moment, però gairebé sempre amb avantatge visitant a partir del 4-5. La diferència en molts moments ha estat de tres gols com en el 16-19 quan es creuava l'equador de la segona part. El Joventut no trobava la manera de superar la defensa rival, i a més la defensa tampoc estava ferma, i sort que Oriol Mas estava bé sota pals. Però el caràcter guanyador dels locals ha anat apareixent i quan Bernat Bonamusa ha fet l'empat a 21 en una jugada plena de rauxa i potència, la remuntada s'ha vist possible. Però encara s'ha hagut de superar un moment crític quan dues exclusions seguides han deixat l'equip amb 4 en pista, i el "Palau" s'ha avançat amb gol de penal, i després amb una nova inferioritat. Però Alberto Ruiz, que estava sota pals, ho aturava tot, i en 10 minuts només ha encaixat 2 gols i en els sis minuts finals els visitants no han pogut marcar, i això ha permès que primer Toni Busquets empatés i després Bernat Muñoz avancés el Joventut, i al final en la darrera jugada, Marc Castilla fes el gol de la sentència, davant l'entusiasme de la grada que ha vibrat com mai.

JOVENTUT MATARÓ - PALAUTORDERA 24-22

JOVENTUT MATARÓ: Oriol Mas (13 aturades) i Alberto Ruiz (8 aturades) porters; Marc Martínez, Toni Busquets (5), Bernat Bonamusa (3), David Pedragosa (7, 3 de p.), Jan Bonamusa, Dani Aguilera (1), Bernat Muñoz (4), Roc Segarra (2), Marc Castilla (1), Guillem Fàbregas (1), Berenguer Chiva, Oriol Vaqué, Eric Martínez, Àlex Bosch. 24 gols de 49 xuts. 12 pèrdues i 7 exclusions.
PALAUTORDERA: Valls (15 aturades) porter; Puig (2), Sibina, Gerard Hernàndez (4), Deumal, Jordi Cañellas (9, 6 de p.), Romero, Maolins, Mas (1), Paniagua (3), Rosales, Pou, Xavier Sala (3), Torrents. 22 gols de 46 xuts. 9 pèrdues i 4 exclusions.
PARCIALS CADA 5': 2-2, 3-4, 6-7, 8-9, 9-12, 12-14 descans; 14-16, 15-17, 16-18, 19-21, 21-22, 24-22.