Héctor: “L’objectiu serà millorar el que s’ha fet aquesta temporada”

Parlem amb Héctor del Pino, el nou entrenador del Joventut Handbol Mataró

  • Eloi Sivilla / Foto: cedida
  • Divendres, 27 Juny 2014 14:49

Handbol 2013, hector del pino

Després d’estar els tres últims anys entrenant el juvenil del BM La Roca, Héctor del Pino torna per entrenar de nou el primer equip del Joventut Mataró i començar de zero un nou projecte


Com és que tornes a Mataró?

Va sorgir l’oportunitat i no m’ho vaig pensar ni un moment i vaig dir que sí. Jo portava tres anys entrenant el juvenil del BM La Roca i ja tenies ganes d’agafar un sènior i encara és més engrescador si és a Mataró.

Com t’has trobat el club després d’estar aquests anys fora?

La veritat és que me l’he trobat una mica trencat, a simple vista crec que el club ha fet un pas enrere competitivament, o això és el que jo he vist des de fora. El que està clar és que aquests darrers quatre anys el club no ha estat entre els millors de Catalunya, anys enrere sempre hi havia algun equip que jugava els sectors del Campionat d’Espanya i jugava el Top 4 català, aquests darrers anys no sé per què, però això no ha estat així. Ara quan estigui a dins veuré exactament el que em trobo, perquè des de fora pot semblar una cosa i des de dins és una altra.

I el primer equip com l’has vist?

El primer equip necessitava fer un canvi i això és el que farem. Primer de tot crec que necessita reforços, bé ja ens hem reforçat amb quatre jugadors i l’equip necessita un canvi de dinàmica. Durant aquests 4 anys s’ha entrenat d’una manera amb el Juanan i ara aquesta dinàmica i forma de treball canviarà i començarem un nou projecte des de zero. Intentarem rejovenir l’equip i que els jugadors joves de la casa tinguin cada cop més minuts.

Quins fitxatges heu fet fins ara i, n’hi haurà més?

Ara mateix ja hem incorporat quatre jugadors, Alberto Ruiz que torna a la porteria, Roc Sagarra i Elias Rubio que arriben provinents de La Roca B i per últim hem incorporat en Marc Castilla, un jugador que havia jugat aquí fins a infantil i que després de marxar a jugar a Granollers torna a Mataró. A la pregunta de si arribaran més fitxatges només et puc dir que si sorgeix una bona oportunitat fitxarem algun jugador més. Ara, una molt bona oportunitat és incorporar un jugador que millori el que tenim, si no és així, no agafarem ningú més.

Hi ha hagut baixes?

Sí, tres, el pivot Zigor Amador, en Kiko Solà a la porteria i en Carles Roman. Tots els altres jugadors continuen.

Tens previst pujar al primer equip algun jugador del juvenil o del sènior B?

Aquest és un tema que encara no hem solucionat. Ara fa poc el club s’ha fet amb els serveis d’un nou director tècnic, en Manel Galan, i encara no hem tingut l’oportunitat de seure junts i parlar d’aquest tema i veure quina és la línia a seguir que vol el club.
Quin és l’objectiu que et marques de cara la temporada vinent?
El nostre únic objectiu serà els resultats d’aquesta darrera temporada. Aquest any l’equip ha acabat novè i el nostre objectiu serà aconseguir una millor posició. A més, com he dit abans, volem rejovenir la plantilla i un dels objectius que ens marcarem és que els jugadors joves de la plantilla tinguin més minuts i un pes més important dins de la categoria del que han tingut aquests darrers anys. Aquest és el cas d’en Bernat Muñoz, en Bernat Bonamusa i l’Oriol Mas, tres nois joves de molta qualitat que han de fer un pas endavant.

El projecte que arrenca ara és a curt o a llarg termini?

El projecte és a mig llarg termini, és un projecte de tres temporades, tot i que mai se sap, jo aquí a Mataró he estat dues temporades i no consecutives. A no ser que els resultats siguin molt dolents i em facin fora a mitja temporada el projecte i la meva intenció és estar aquí tres anys.