El CE Mataró, ja campió, tanca la lliga a casa amb derbi maresmenc

L'equip groc-i-negre pot acabar la temporada imbatut a casa si no perd el dissabte contra el Premià de Mar

Futbol CE Mataró - Premià Esportiu

Després d'aconseguir el títol el diumenge passat, aquest dissabte a les 18:45 hores el CE Mataró tanca la lliga al Municipal del Centenari amb el derbi maresmenc contra el Premià Esportiu, que serà ja intranscendent a efectes classificatoris. L'equip local ja és campió i els premianencs ja no tenen cap mena d'opció de poder jugar la promoció.

Però el partit té un especial atractiu, ja que si el CE Mataró no perd tancarà la lliga imbatut a casa, una cosa que no ha succeït des de la temporada 1972-73, o sigui fa quasi mig segle. En cas que es produeixi aquest fet ja l'analitzarem més àmpliament.

L'equip premianenc ha visitat el Municipal 16 vegades i en moltes categories, inclosa la 2a B. El balanç és clarament favorable als premianencs, igual que a Premià és favorable a l'equip groc-i-negre. En efecte el Mataró només ha pogut guanyar 2 vegades. La resta són 6 empats i 8 victòries premiamenques, com en l'última visita la temporada 2016-17, ja a 2a Catalana, quan van guanyar per 2-3.

L'última victòria local es remunta a la temporada 1978-79 a 1a Territorial, quan en l'avant-penúltima jornada el Mataró va guanyar per 3 a 0. En aquella ocasió el Mataró també era ja el campió i pujaria a Preferent, junt amb la UD Cerdanyola que seria subcampió.
El Mataró va jugar aquell partit amb un equip que els vells aficionats deuen recordar quasi íntegrament: Mendoza, Torrijos, Petit, Serra, Camiño, Farnés, Hidalgo (2 gols), JL Flores, Mario (1 gol), Tresserras i Valentín. L'entrenador era Vicenç Junqué, que quasi amb la mateix plantilla la temporada següent pujaria a 3a Divisió.

A la primera volta el Mataró va guanyar a Premià (on hi ha guanyat 8 vegades) per 0-1 amb gol de Kique.

181222Fu_PremiàGolKique