Albert Sabaté: "Hi ha un somni bastant gran dins el club que és intentar jugar un play-off d'ascens a segona divisió"

Parlem amb l'entrenador del sènior A del Futsal Aliança Mataró just abans d'iniciar la lliga.

  • Gisela Ferrer // Fotos: D. Ferrer
  • Dissabte, 14 Setembre 2019 10:12

Futsal Aliança Mataró - Castelldefels

Aquesta serà la tercera temporada d'Albert Sabaté al primer equip, des que va tornar a dirigir-lo a partir del 2016-17, i la segona temporada del sènior A a Segona B. L'any passat el Futsal Aliança Mataró va finalitzar quart, una molt bona posició. Aquest any, l'objectiu és intentar millorar-ho i arribar a disputar els play-off d'ascens. De moment, hauran de veure's les cares amb el Ripollet en el primer partit de lliga (dissabte a les 18:30 h).

Com valores el partit del dimarts amb el Barça?

Va ser un partit espectacular en tots els nivells. Vam aconseguir moure molt a nivell de comunicació; vam moure la massa social del club, unes 600 persones, cap a Sabadell en un dia laborable, tard i climatològicament dolent amb la pluja que feia. A nivell d'imatge, això es va veure a través de la tele i va donar un pes important al fet que el club està creixent i que cada cop ens sentim més forts.
 

I a nivell esportiu?

Sabíem que el rival era el millor del món, amb una plantilla espectacular que va sortir amb tot, perquè havien d'intentar passar l'eliminatòria sense complicar-se, i nosaltres volíem donar la imatge que vam donar: sortir amb valentia, amb la nostra identitat que és ser ofensius i agressius des del minut 1 fins al 40. I es va veure un partit maco.
 

Qualsevol que hagués entrat al pavelló al final del partit hagués dit que havíeu guanyat vosaltres.

[Riu] Passés el que passés ja havíem guanyat. Arribar a aquí només ho hem fet dues vegades en la història del club, fa deu anys i ara, i és un esdeveniment espectacular. I la gent es va bolcar amb nosaltres, va estar animant, i els jugadors això els va omplir molt.
 

Vas passar a dirigir el primer equip a mitjans de la temporada 2016-17.

Jo ja havia dirigit el sènior A fa bastants anys. Durant la primera etapa hi vaig estar tres anys, fins a la temporada 2012-13 o 2013-14, ara no ho recordo. Aleshores ho vaig deixar i em vaig dedicar als equips de la base. I al gener de la temporada 2016-17, la junta va decidir per mals resultats destituir l'entrenador i vaig donar jo un cop de mà i la temporada va sortir molt bé. Vam assolir l'ascens, i aquesta és la tercera temporada de la meva segona etapa al sènior A. 
 

L'any següent de l'ascens l'objectiu era mantenir-se, cosa que vau aconseguir, i la temporada passada a més vau escalar vàries posicions.

L'any passat l'objectiu era la consolidació de l'equip a la categoria, intentar col·locar-nos a la part de dalt, i la veritat és que la temporada va ser molt bona. Pràcticament vam perdre el tercer lloc en l'última jornada a l'últim minut. Però el premi ja l'havíem assolit, que era la classificació per la final a quatre de la Copa Catalunya i la classificació a la Copa del Rei, que la jugarem a partir d'octubre.
 
Futsal Aliança Mataró - Pallejà
 

Una Copa del Rei de la que en principi estàveu fora.

La normativa deia que es classificaven els tres primers, i per això l'última jornada va ser emocionant fins a l'últim minut, perquè tot es va decidia allà. Vam estar tristos perquè no s'havia assolit l'objectiu però al final, el mes de juny o juliol, la federació espanyola va modificar la normativa i va dir que es classificaven els cinc primers; així que tota la lluita i les hòsties que ens vam fotre, van ser per res [riu].
 

I per aquest any, quin objectiu us marqueu?

Hi ha un somni bastant gran dins el club que és intentar jugar un play-off d'ascens a segona divisió. Aquest any, com a novetat, es canvia i es classifiquen els quatre primers, i el play-off són tres rondes: la primera ronda és local, juguen primer contra quart i segon contra el tercer, i si la passen, els guanyadors passen a la segona ronda que és a nivell espanyol. 
 

Repetint la temporada passada, ja ho tindríeu.

Exacte. Però hem d'intentar millorar-ho. 
 

I per fer-ho, comptes amb dues noves incorporacions.

La plantilla ha millorat el potencial. Era un equip molt jove l'any passat, però ara tots ja tenen un any més de rodatge a la categoria i això es nota molt. I mantenir a 11 jugadors fa que ja tinguis un treball de base i això es nota, tant les connexions entre els jugadors com tot el treball fet. I amb les incorporacions, buscàvem gol. Per això va venir l'Adrià, qui havia marcat 40 gols l'any passat al Canet, a Segona Divisió B, contra nosaltres, i després vam pujar a un jugador de la pedrera, en Marc Campàs, que fa anys que és aquí, el coneixíem i sabíem que tenia un potencial molt alt.
 

Aquest cap de setmana ja enceteu la lliga. Com es presenta el primer partit?

Bé, tenim ganes de començar ja el dia a dia de la lliga. Debutem a Ripollet, que és una de les pistes més calentes que hi ha a Segona B: una pista petiteta, on hi va moltíssima gent, pressiona molt... I amb el rival ja vam jugar a la pretemporada, així que no hi ha factor sorpresa i hauran preparat el partit. Han tingut més dies per fer-ho perquè nosaltres vam tenir la Copa Catalunya, que provoca un desgast, sobretot psicològic. Però l'equip té ganes.