Futbol solidari a Santa Anna per escolaritzar tots els infants de Thiaroye

Aquest cap de setmana, 22a edició del torneig

  • Divendres, 21 Desembre 2018 12:28

Futbol Sala solidari

Aquest dissabte i diumenge la distància entre Mataró i el Senegal serà una mica més curta. I és que una nova edició del ja tradicional futbol solidari centra esforços aquest 2018 a recollir diners per crear beques d’estudi i afavorir l’escolarització de tots els nens i nenes del Col·legi de secundària i batxillerat de l’Escola Pia de Thiaroye.

Les XXII Jornades, que repeteixen format i tindran lloc els propers 22 i 23 de desembre, tenen per escenari el recinte de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró. 

Sota el lema “Junts marcarem el gol que canviarà el món”, fa més de vint anys que les jornades ofereixen dos dies de partits i lligues de futbol per a totes les edats. Per participar-hi, cada jugador fa una aportació voluntària d’un mínim de 5 euros. 

Actes complementaris

A més dels tornejos, hi ha programats espectacles musicals i teatrals, tallers, jocs, bar solidari i un dinar de germanor, entre altres. Organitzades pel Grup d’Esplai l’Erol del centre, les jornades tenen lloc gràcies a la col·laboració de l’Associació d’Amics de l’Escola Pia del Senegal i la Fundació Educació Solidària. 

Projectes ja realitzats

Tots els beneficis obtinguts van destinats al projecte. Fins al dia d’avui, els projectes realitzats inclouen la reforma de la Granja Escola de M’lomp, la rehabilitació d’una casa d’acollida de Sokone, la renovació del mobiliari del Centre d’Estudiants de Toubakouta i la construcció d’un centre social i comunitari de Kabrousse, entre d’altres. L’any passat es van recollir prop de 6.000 euros amb els quals es van equipar aules ja existents i es van poder construir quatre aules, un despatx i la sala d’estudi i informàtica a l’escola de secundària i batxillerat.

Thiaroye és un barri de la població de Pikine, una ciutat de més d’un milió i mig d’habitants situada a l’extraradi de Dakar. Des del 2006 els escolapis van posar en marxa l’Escola Pia de Thiaroye amb un centre d’educació primària. Després de la posada en marxa de l’escola els infants i famílies havien reclamat que es pogués seguir l’escolarització de les etapes de Secundària i Batxillerat.


Amb aquest torneig del 2019 l’Escola Pia Santa Anna celebra la XXII edició del certamen  solidari, un dels clàssics d'aquestes dates