Albert Sabaté: "El club es mereix estar a Segona B"

Entrevistem al tècnic del primer equip del Futsal Aliança Mataró

Grandíssim partit aquest cap de setmana passat contra el líder, el Canet.

Durant la setmana ja sabíem que era un partit marcat al calendari, importantíssim per les nostres aspiracions. A més a més, també ho afrontàvem com una revenja de la primera volta, on el partit també va ser molt ajustat. Per això, vam haver d'analitzar molt bé el rival, els seus punts febles i accentuar on els podíem fer mal. És clar, al partit la cosa canvia, amb la gestió de les emocions i les pròpies circumstàncies de l'enfrontament. Al final, vam fer un molt bon partit i aconseguint la victòria.

Però tu no vas començar la temporada amb el primer equip...

Vaig començar amb el juvenil de nacional. Al gener la directiva va decidir prescindir de l'entrenador del primer equip, en Jacob Bustamente. Jo estava centrat amb l'equip juvenil però el club em va proposar fer-me càrrec del primer equip, considerant que anys enrere ja els havia entrenat.

Al final, puc estar d'acord una mica amb les dues parts. Respecto la feina del Jacob, i respecto el club i la seva opinió. Segurament, la dinàmica no era la que es volia i els jugadors no s'acabaven de trobar a gust.

També, tot va ser molt ràpid i vaig acceptar, això sí, amb la condició que no volia deixar el juvenil.

Com es viu el fet de compaginar els dos equips?

Segurament el repte més important és el del juvenil nacional, però compaginar 2 equips de màxima exigència, requereix molta dedicació. Hem de pensar que són moltes sessions d'entrenament entre els 2 equips, i molta concentració. A més a més, no som professionals, i també tenim la nostra feina.

Hem d'aguantar el queda fins a final de temporada, però és evident que això només és una situació temporal.

Com valores l'equip juvenil?

És un grup de nanos molt maco i es treballa molt i molt bé. Som una plantilla molt completa de 15 jugadors i hem tingut alts-i-baixos al llarg de la temporada, ara ja ens queda poc per acabar. Estem lluitant per la 2a plaça, que no és l'objectiu, però ja que hi som seria un grandíssim premi. Hem de pensar que juguem contra els filials d'equips de primera divisió, com el Barça. I, a més a més, encara ens queda la copa.

Com et trobes al primer equip? Que des que vas acceptar el repte vas 6 de 6.

La plantilla ja la conec i és un dels motius perquè accepto el repte. Són jugadors que ja he gestionat, i per mi és molt fàcil. Probablement per això també la directiva m'escull a mi.

El grup és maco i tenen moltes ganes de competir i millorar. Disposar sempre de 12- 14 jugadors als entrenaments i que tenen ganes, és molt gratificant.

I l'objectiu fins a final de temporada?

Queden 9 partits i, ara com ara estem primers. L'entitat es va reforçar per això i l'objectiu de la temporada és l'ascens. Hem de ser a segona B perquè, a part, també a la base estem preparant molt bons jugadors, i tenir el primer equip a 2B faria més difícil que marxessin.

Això sí, ens costarà molt perquè és una lliga super exigent. Queden 9 finals i necessitarem el suport de tothom, com ho vam poder gaudir aquest diumenge com contra el Canet. Els jugadors se senten amb molta més confiança i això pot ser clau per acabar assolint l'ascens de categoria.