Manuela de Madre i Ventdelplà són dos dels guanyadors dels premis GIMM

El Teatre Monumental s’omple per acollir la setena edició dels premis del grup GIMM

L’Ajuntament de Barcelona, el Grup Empresarial Cogami, la Productora Diagonal TV i Manuela de Madre han estat els guanyadors de la setena edició dels premis GIMM. Es tracta d’uns premis organitzats pel grup GIMM de persones discapacitades que s’agrupen per ajudar-se i que amb aquests guardons vol donar un reconeixement públic a qui es preocupa i ajuda en la lluita a favor dels discapacitats. La cerimònia de lliurament dels premis es va celebrar el diumenge 21 a la tarda, al Teatre Monumental.

Els premis que es van crear l’any 2000, reconeixen cada any la tasca d’una institució, una empresa, un mitjà de comunicació i una persona. Aquest darrer guardó ha caigut enguany en la diputada del PSC al Parlament, Manuela de Madre, que pateix fibromiàlgia i síndrome de fatiga crònica lleu. El GIMM ha volgut reconèixer la seva tasca de difusió d’unes malalties invalidants com aquestes i el suport que dona a molts malalts el seu testimoni.

Barcelona, ciutat de referència
El premi GIMM a la institució ha anat a parar a l’Ajuntament de Barcelona, per la tasca que realitza en matèria d’accessibilitat en els nous projectes urbans des del 1992. I és que Barcelona ha aconseguit validar-se com la ciutat de referència en temes d’integració social de les persones amb discapacitat. Pel que fa el guardó a una empresa ha anat a mans de la Confederació Gallega de Minusvàlids (COGAMI), gràcies a la creació de vint iniciatives d’economia social que donen feina estable a més de 800 persones amb discapacitat a la comunitat de Galícia.

Per últim, Productora Diagonal TV ha estat guardonada amb el premi al mitjà de comunicació per la sèrie Ventdelplà i, principalment, pel personatge de la Mònica, una noia que després d’un accident de cotxe queda en cadira de rodes.