Mataró espera a la Volta i a Marc Soler

El ciclista de Vilanova i la Geltrú, que ve de l'històric triomf a la París-Niça, ha de treballar al servei d'Alejandro Valverde i Nairo Quintana en un Movistar favoritíssim

  • Cugat Comas // Fotos: cedides
  • Dilluns, 19 Març 2018 00:00

Esports 2017/2018, marc soler guanyant Paris Niça

Per cinquè any consecutiu, el nom de Mataró s'associarà al de la Volta Ciclista a Catalunya. La 98a edició d'aquesta prova per etapes torna a situar la capital maresmenca, dimarts, com a punt de sortida de la segona de les seves set etapes i propiciarà, de nou, que l'impactant pilot dels millors equips del món, prengui el Camí de la Geganta en un ritual que l'afició mataronina ja considera fixa, a mitjans de març.
Aquesta afició, a més, tindrà enguany un al·licient afegit al de les darreres sortides i és que la Volta començarà dilluns a Calella amb un nom subratllat per sobre la resta i per raons òbvies.

Estem parlant de Marc Soler. El ciclista de Vilanova i la Geltrú arriba a la "seva" Volta convertit en la nova sensació.

La raó és que ve de guanyar, de forma imponent i atacant en la darrera jornada, la prestigiosa París-Niça. Aquesta prova és considerada com la més important entre les d'una setmana, al llarg del calendari. I Soler l'ha guanyat, amb 24 anyets, a la mateixa edat que ho va fer un tal Miguel Indurain. Com perquè dimarts no estigui tothom pendent d'ell.

Soler, caut i aprenent, ja va ser un dels grans animadors de la Volta de l'any passat on fins i tot va semblar el més fort pujant al temible Mont Caro que el guanyador final, Alejandro Valverde. A priori, el vilanoví ha de fer de gregari del propi murcià i de Nairo Quintana. El seu Movistar acumula tres dels asos que rodaran per les carreteres catalanes en una competició que tindrà en les arribades a La Molina i Vallter 2.000 els seus episodis decisius.

Els altres al·licients

Amb Contador retirat i el britànic Chris Froome –amb un positiu detectat i seguint competint amb impunitat– fent un altre itinerari per preparar el Giro, els altres corredors més buscats dimarts pels mataronins també seran ciclistes de primeríssima fila.
El segon classificat al Tour Rigoberto Urán, l'italà Fabio Aru  (liderant l'Emirates), l'irlandès-català Dan Martin, entre d'altres.

Ciutat 2017/2018, Antonio Granados
Un record per a Antonio Granados, home de ci clisme a Mataró
Antonio Granados va morir el passat mes de juliol després d’una vida dedicada al ciclisme. Va ser president del Club Ciclista Iluro des de la seva creació, l’any 1986, fins a la seva mort, i anteriorment va competir aconseguint ser campió d’Espanya de ciclomàster (1985, 1986, 1987) i subcampió d’Espanya de tàndem per a deficients visuals fent d'acompanyant de Soledad Ibáñez (1991). Abans de la sortida de la segona etapa es farà un reconeixement a la tasca d’Antonio Granados pel ciclisme a la ciutat de Mataró, tal i com va proposar el grup municipal de CiU.