Rosó Buch aixeca la Supercopa femenina amb l'Uni Girona

La mataronina va ser decisiva en el tercer quart per proporcionar la victòria a l'equip gironí

Rosó Buch Uni girona

L'Uni Girona va proclamar-se el diumenge campió de la Supercopa femenina, després d'imposar-se al Perfumerías Avenida per 82-80. Les baixes a ambdós conjunts, entre elles la de la mataronina Núria Martínez entre les files gironines, no van impedir als espectadors gaudir d'un gran espectacle sobre el parquet. És la segona vegada consecutiva que les gironines aconsegueixen aixecar el títol.

El partit va començar de cara per a les catalanes, endollades en atac i fortes en defensa, deixant les de Salamanca sense anotar en els primers 4 minuts. Ni l'entrada de Sílvia Domínguez, que no estava al 100%, va frenar el control local. L'Uni Girona finalitzava el quart amb un coixí de 8 punts.

Poc duraria però l'avantatge local. Al segon quart, liderades per Domínguez i Tiffany Hayes, les visitants van saber reaccionar i empatar el partit, i inclús va col·locar-se per davant per primera vegada durant el partit amb un triple d'Andrea Vilaró (36-37, min.19). La mitja part arribava amb tot per decidir (39-39).

Rosó Buch Supercopa

A la represa, l'intercanvi de punts mantenia la igualtat en el marcador, trencat al final del quart per l'actuació de la mataronina Rosó Buch. El seu talent i valentia en atac van aconseguir que les locals tanquessin el quart 5 puts per sobre (63-58). Anotant 7 punts gairebé consecutius, dos d'ells amb una cistella a cèrcol passat, Buch va revolucionar la grada gironina.

Els darrers 10 minuts el Perfumerías seguia pressionant, però el conjunt d'Eric Surís es mantenia en la lluita pel títol. Finalment, la botzina va sonar amb un 82-80 al marcador, que concedia la Supercopa a l'Uni Girona. Rosó Buch aixecava així el tercer trofeu consecutiu, després de guanyar la Copa Catalunya enfront del Cadí La Seu fa dues setmanes, i la Lliga Femenina al maig, contra el mateix Perfumerías.

Adaora Elonu, qui va fitxar per l'equip gironí aquest estiu i va arribar procedent del Perfumerías Avenida, va ser la MVP del trofeu amb 23 i 30 de valoració.

Dissabte d'homenatges de la UE Mataró

El dissabte, la UE Mataró va retre un homenatge a l'IGNIS Mataró, l'equip femení de bàsquet que va proclamar-se tres vegades campió d'Espanya entre el 1971 i el 1974. Precisament, l'acte també va homenatjar les ex-grogues Rosó Buch i Núria Martínez per la lliga aconseguida la temporada passada. Aquesta última va ser operada recentment per una lesió muscular i, per tant, només Buch va poder visitar Mataró. Durant la celebració, el primer equip del Mataró va jugar un amistós amb el Citylift GEiEG UNI, de Lliga Femenina.