El Mataró Parc Dori Dori Boet puja a Lliga Femenina 2!

Les mataronines han confirmat l’ascens amb una espectacular victòria davant l’Andratx per 40 a 73

Boet ascens a LLF2

El Mataró Parc Dori Dori Boet disputava des del divendres fins al diumenge, la fase d'ascens al Palau Municipal d'Esports d'Andratx, Mallorca, i l'ha superat amb èxit: el bàsquet femení mataroní de la ma de l'equip taronja torna a categoria estatal, ha pujat a Lliga Femenina 2.

Feia 7 anys que el bàsquet femení mataroní no jugava en categoria estatal. La darrera temporada en aquesta categoria del Platges de Mataró va ser la 2010-11. Va mantenir la categoria, com havia fet la temporada anterior, però va renunciar per motius econòmics.
El darrer equip el van formar Rosó Buch, actualment a l'Uni Girona, Olga Ruano, que ara està al Boet, Blanca Garcia, Míriam Solozàbal, Marta Claret, Elena Espiau, Judit Viñuela. I també estaven a la plantilla Aroa Illa i Mireia Monleón.

Mataró Parc Dori Dori Boet

L'equip taronja, que venia de proclamar-se campió de Copa Catalunya ha superat l'altra finalista de la Copa Catalunya, el Basket Almeda i els dos primers classificats de les Illes Balears per fer-se amb l'anhelat ascens de categoria, el segon en dos anys d'aquest equip.

El format de competició era una lligueta de tots contra tots, on el vencedor era qui aconseguís l'ascens a Lliga Femenina 2 i les mataronines han guanyat els tres partits amb gran solvència demostrant una clara superioritat.

Resultats i classificació actualitzada de la fase d'ascens

1a Jornada : Divendres 25

Basket Almeda 58-56 Construcciones Edbaser Andratx

Victòria catalana en el primer partit davant les amfitriones. El matx ha tingut moltes alternatives (21-12 al 1r quart, 6-18 al segon, 19-13 al tercer), però s'ha arribat a un final ajustat en el qual les cornellanenques han estat més encertades, davant un equip local al qual li han pesat els nervis.

CTEIB 45-78 Mataró Parc Boet Dori Dori

El Boet ha començat la fase d’ascens amb tota una exhibició davant l’equip balear del Centre Tecnificació Illes Balears al qual ha aixafat guanyant-lo de més de 30 punts. Ha dominat el partit des de bon començament amb una gran defensa que deixava l'equip mallorquí amb 2 punts als 8 minuts, i ha tancat el primer quart amb 6-14. La superioritat ha continuat sent clara al segon quart en totes les facetes del joc i al descans l'equip de Vizcaíno ja guanyava de 13 (23-36).

I al tercer quart, mentre el tècnic de l’equip taronja anava fent rotacions i enmig d’un excel·lent joc col·lectiu de tot l’equip, Judy Jones ha desplegat totes les seves qualitats. I el forat s’ha anat obrint i el matx ha quedat vist per a sentència amb un 34-62, després d’un parcial espectacular d'11-26. Només s’ha hagut de lamentar la lesió d’Irina Graupera, però que sembla que no serà tan greu com semblava en primera instància.

I en el darrer quart l’equip taronja ja s’ha relaxat, guardant forces per als dos pròxims partits. Han tingut minuts les jugadores menys habituals, i tot i això s’ha guanyat l’últim parcial.

Han jugat pel Boet: Elena Latorre (11), Judy Jones (23 punts, en només 19 minuts en pista, i 25 de valoració), Carla Gibert (11), Maria Barbena (3), Irina Graupera (2), Marta Solé (9), Mireia Chacon (1), Olga Ruano (2), Maria Massuet (6), Marta Vallès, Andrea Girabal (2) i Núria Jiménez (8). 20/44 en tirs de 2, 9/23 en triples, 11/23 en tirs lliures, 39 rebots (20 ofensius i 21 defensius).
Parcials: 6-14, 17-22, 11-26 i 11-16.

2a Jornada : Dissabte 26

CTEIB 33-51 Construcciones Edbaser Andratx

L'equip amfitrió s'ha fet de forma clara amb el duel mallorquí i manté les seves opcions d'ascens, ja que en el darrer partit de demà s'enfrontarà amb el Boet.

Mataró Parc Dori Dori Boet 50-37 Basket Almeda

Després de la victòria clara a la primera jornada davant el CTEIB, el Mataró Parc Dori Dori Boet s’enfrontava al Basket Almeda, el seu rival a la Final a Quatre de fa dues setmanes a Viladecans, i aquí havien vençut als seus tres enfrontaments d’aquesta temporada.

Boet ascens a LLF2

I al quart tampoc ha saltat la sorpresa. En un inici de partit defensiu, les jugadores de Jordi Vizcaíno s’han començat a imposar en la segona meitat del període, desplegant el seu millor bàsquet i amb 14 punts de Judy Jones. Al final del quart el marcador era de 23 a 9.

A partir d’aquest moment, l’Almeda ha buscat les seves opcions travant l’enfrontament i reduint el ritme anotador de les mataronines, tot i que sense poder reduir els 14 punts de diferència en el marcador. Per tant, s’arribava al descans amb el marcador 33 a 19.

A la represa, el conjunt cornellanenc va seguir amb la mateixa dinàmica i, durant uns minuts aconseguia anul·lar les taronges, que no trobaven solucions en atac i veient com la diferència es veia reduïda fins als 7 punts (34-27). Tot i això, la defensa mataronina mantenia el partit a una distància prudencial, finalitzant el quart 39 a 29.

A l’últim període, les jugadores del Boet, que tot i que no acaben solucions ofensives, van saber contemporitzar molt bé amb la diferència amb el marcador i, a poc a poc, van acabar amb la resistència del Basket Almeda, fins als 13 punts de diferència finals del definitiu 50 a 37.

Ara, les mataronines, se situen al capdavant del grup, amb 2 victòries i, tal com havia expressat el seu entrenador en una entrevista prèvia a la fase d’ascens, compleixen amb l’objectiu d’arribar vives amb totes les opcions a l’enfrontament del diumenge.

Han jugat pel Boet: Judy Jones (19), Elena Latorre, Carla Gibert (8), Irina Graupera, Marta Solé (2), Mireia Chacón, Olga Ruano (11), Maria Massuet (4), Marta Vallès, Andrea Girabal i Núria Jiménez (6). 15 de 39 en tirs de 2, 3 de 17 en tirs de 3 i 11 de 15 en triples.

Parcials: 23-9, 10-10, 6-10 i 11-8.

Si demà en el primer partit el Basket Almeda guanya, el Boet podria permetre's el luxe de perdre el seu partit contra l'equip amfitrió de 7 punts o menys i tot i això tindrien l'ascens a la mà. En efecte, en cas de derrota de 7 punts, l'average en el triple empat seria de +6 i el de l'Andratx seria de +5.
Però, alerta, perquè si en el primer partit guanyés el CTEIB, aleshores el Boet hauria de guanyar davant l'Andratx.

3a Jornada : Diumenge 27

Basket Almeda 85 - 36 CTEIB

Construcciones Edbaser Andratx 40 -  73 Mataró Parc Dori Dori Boet

Les jugadores de Jordi Vizcaíno afrontaven el partit decisiu de la fase d’ascens sabent que amb una derrota per 7 punts ja aconseguirien el premi, degut a la contundent victòria del Basket Almeda contra el CTEIB. De tota manera, les mataronines van sortir a aconseguir la victòria des del minut 1.

Després d’un primer intercanvi de cistelles, les mataronines tenien en Judy Jones el desllorigador ofensiu per començar a obrir diferències en el marcador, mentre havien posat el cadenat en defensa a la seva pròpia zona. Anaven passant els minuts i la diferència cada cop era més gran, fins i tot amb el descans de Judy Jones, dos triples de Maria Barbena van portar el partit fins al 20 a 8 al final del primer període.

La defensa va continuar sent protagonista al segon quart, amb un Andratx que no era capaç de trencar l’entramat defensiu de les jugadores del Boet que, a poc a poc, anaven obrint més forat al marcador i, a més a més, cada cop més còmodes a la pista.

Vizcaíno anava introduint rotacions i l’equip no se’n ressentia, arribant a superar els 20 punts de diferència al marcador. S’arribava al descans amb l’objectiu molt proper i només 20 minuts per disputar-se, 17 a 38.

A la represa, el Boet va continuar dominant el partit sense que l’oposició local aconseguís ser efectiva. De fet, van passar 5 minuts i les mallorquines encara no havien aconseguit anotar.

Ja només quedaven 10 minuts que serien de tràmit i on, a més a més, les maresmenques s’agradaven i anaven augmentant la diferència, endossant un correctiu duríssim a les locals, completament negades ofensivament.

Passaven els minuts, i amb la victòria a la butxaca, l’entrenador mataroní donava minuts a totes les jugadores del seu equip, mentre l’interès del partit estava en saber el marcador final i que s’esgotessin els últims minuts per poder celebrar l’ascens, com així va passar.

Amb el marcador final de 40 a 73, l’eufòria es disparava al conjunt del Pla d’en Boet i les seves jugadores saltaven a la pista per celebrar-ho.

El bàsquet mataroní torna a Lliga Femenina 2, després que el Platges de Mataró perdés la categoria anys enrere. Ara però, és l’Associació Esportiva Boet Mataró qui ha aconseguit l’ascens, per primera vegada a una categoria estatal, tot just any després d’aconseguir l’ascens a Copa Catalunya per primera vegada.

Felicitats campiones!

Han jugat pel Boet: Judy Jones (21 punts i 19 rebots per 43 de valoració), Elena Latorre (2), Carla Gibert (9), Mireia Chacón (2), Maria Barbena (6), Marta Solé (2), Olga Ruano (13), Maria Massuet (4), Marta Vallès, Andrea Girabal (2) i Núria Giménez (12). No ha pogut jugar Irina Graupera. 17 de 35 en tirs de 2, 5 de 22 en tirs de 3 i 24 de 35 en tirs lliures.

Parcials: 8-20, 9-18, 6-14 i 17-21

El vídeo del partit decisiu