Maria Barbena: "Havíem de guanyar sí o sí per poder estar a la fase d'ascens"

Entrevistem la capitana del Mataró Parc Dori Dori Boet després de la seva gran victòria al derbi mataroní

  • Divendres, 22 Desembre 2017 16:38

 

20171222_Maria Barbena

Veniu de guanyar el derbi de forma molt contundent, també vau guanyar el del Mora. Què significa per vosaltres i com ho heu viscut?

Primer de tot, hi havia el component que necessitàvem la victòria per classificar-nos al grup de dalt i estàvem amb lluita directa amb el Platges de Mataró per aconseguir-ho. Aquest any només es classifiquen els primer 4 equips per al grup d’ascens i necessitàvem la victòria sí o sí. I després, el punt afegit extra de ser el derbi i, la veritat, és molt motivador i engrescador, considerant que, a més a més, moltes de les nostres jugadores abans havien jugat allà i que, al ser el dia de la presentació, ja va venir molta gent abans i, clar, sempre que jugues a casa i el pavelló està ple, és un punt afegit per aconseguir la victòria.

Primera temporada a Copa Catalunya i sembla que les coses us van prou bé, lluitant per la zona alta del grup.

La temporada va començar i totes teníem l’objectiu de classificar-nos per al grup de dalt. Ens hem ajuntat jugadores de moltes categories diferents, amb un entrenador nou, i s’havien d’anar assumint molts conceptes nous. Però ara tot sembla que ja comença a rutllar, tot i que ha sigut complicat. Els bons resultats ens porten a seguir treballant perquè l’equip funciona.

Veníeu de fer un any pràcticament perfecte a Primera Catalana que us va valdre l’ascens a Copa Catalunya. Us esperàveu aquest rendiment?

Sí, perquè l’equip es va renovar pràcticament tot. Va venir un entrenador nou de Lliga Femenina 2, en Jordi Vizcaino, i l’objectiu era fer un equip potent per estar a dalt. Les expectatives, per tant, eren altes de bon principi i, ara per ara, sembla que estem reponent.

Considerem, llavors, que l’objectiu de la temporada és estar al grup de dalt a la segona fase? Podeu pensar en un possible ascens, si és donés la situació?

Absolutament, l’objectiu és estar al grup de dalt, i un cop aconseguit aquest objectiu ja veurem què ens proposem. Poder lluitar per l’ascens, a nivell esportiu, també és un pensament que tenim totes al cap i que no descartem, tot i que no és l’objectiu principal de l’equip.

També sembla que l’equip no ha acusat el canvi d’entrenador, assumint ràpidament els conceptes d’en Jordi Vizcaino. Com valores el canvi?

En Jordi jo ja el coneixia de categories inferiors, quan ja va ser el meu entrenador. És un entrenador molt dur, amb una disciplina de treball molt exigent, però amb les idees molt clares i, de fet, els resultats l’acompanyen. Ara ja ens hem adaptat a la seva filosofia de treball i, la veritat, que estic molt contenta de com van les coses. Tot i això, hem de seguir treballant molt en la seva línia per assolir els objectius que ens hem proposat.