Dues mataronines triomfen en l'equip de bàsquet de la Universitat de South Florida

Ariadna Pujol i Laia Flores en el cinc inicial i fent una actuació memorable davant Houston

Les mataronines Ariadna Pujol i Laia Flores estan estudiant becades a la Universitat de Tampa, a South Florida. I hi són per les seves grans qualitats com a jugadores de bàsquet. I la passada nit del dimarts ho van demostrar en el partit que la seva universitat va jugar davant la de Houston.

170223Ba_PujolFlores

Totes dues van formar part del cinc inicial del seu equip, conegut com Bulls, que va acabar derrotant de forma contundent el seu rival per 79-50, una victòria important que escapçava una ratxa de dues derrotes consecutives davant UCF i Temple. Però a més van ser les dues jugadores més destacades: Ariadna Pujol va fer un doble-doble, anotant 24 punts i agafant 14 rebots, i Laia Flores va estar a punt de ser la segona jugadora en els 45 anys d’història del programa de bàsquet femení de la USF en fer un triple-doble, ja que va anotar 10 punts, va agafar 9 rebots i va donar 9 assistències.

170223Ba_Pujol

Actualment, les jugadores de José Fernández porten un balanç positiu de 21 victòries i 6 derrotes, en general, i de 10 victòries i 4 derrotes davant dels seus rivals de conferència. Tant la Laia com l’Ariadna són titulars indiscutibles al seu equip amb més de 34 minuts disputats per partit. La Laia té una mitjana de 8,4 punts, 4,3 rebots i 6,1 assistències; mentre que l’Ariadna suma 13,1 punts i 6,8 rebots de mitjana.

170223Ba_Flores

També cal afegir que, les mataronines, junt amb les seves companyes dels USF Bulls, es troben en plena recta final per classificar-se per al NCAA Division I women’s basketball tournament o, dit d’una altra manera, el campionat nacional universitari americà de bàsquet femení que al mes de març comença el denominat March Madness per determinar el seu vencedor, que sortirà de la Final Four que es disputarà a l'American Airlines Center de Dallas, seu dels Dallas Mavericks de l'NBA, del 31 de març al 2 d’abril d’aquest 2017.

Si ho aconsegueixen, seria el tercer any consecutiu que l'equip de bàsquet femení de la USF assoliria aquesta fita, el primer cop en la història de la universitat americana.