Alberto Peña: "Volem tornar a ser a les fases d'ascens"

Entrevistem l'entrenador del Mataró Parc Boet després d'haver estat seleccionat per a l'All-Stars de Copa Catalunya

A nivell personal, com valores haver estat seleccionat per a l’All Star de la categoria i com ho has viscut?

És un orgull poder haver participat, però totalment conscient que la selecció ha estat gràcies a la classificació i a la plantilla. Després, l’All Star concretament ha estat una gran experiència, un èxit de la iniciativa.

Creus que és una bona iniciativa?

Tot té una part positiva i una de negativa, com a positiva, l’esdeveniment en si mateix ha estat un èxit. Organitzativament, a nivell de promoció, assistència de públic, etc. ha estat fantàstic. Això sí, la contrapartida, és que aquest All Star ha suprimit la Copa Federació del calendari, que també era una competició que estava molt bé, a més a més de donar altres al·licients als equips. Tan de bo es pogués trobar dates al calendari per poder mantenir els dos esdeveniments.

Parlant del Boet, vau començar molt bé la temporada, tant en resultats com en joc. Quines són les claus?

A diferència de l’any passat, aquest any no hem patit gaires baixes simultànies, una situació que afavoreix el poder treballar molt millor, conjuntar més la plantilla, etc. A més a més, els canvis a la plantilla també han jugat un paper important, tot i que el gruix de la mateixa continua, els 5 fitxatges aporten coses que fallaven la temporada passada. Tenim un grup compacte i això és clau, tot i que ara queda el més important.

Avançada aquesta primera volta, algunes baixes i l’exigència del calendari van provocar les primeres derrotes.

Sí, amb un punt de mira fred el calendari de la segona volta ens és més favorable, perquè ja hem jugat a la pista dels nostres principals rivals. Això sí, és una categoria on qualsevol equip et pot donar una sorpresa, així que malgrat sigui un tòpic i l’objectiu final és el que és, s’ha d’anar partit a partit.

Els fitxatges, com has dit abans, sembla que estan rendint molt bé a més a més.

Quan fitxes jugadors els mires a vídeos, en directe, parles amb ells, etc. en un procés per decidir qui intentaràs incorporar, tot i que hi ha coses que no coneixes d’ells fins que no formen part del teu equip. Doncs esportivament estant rendint molt bé i més enllà de l’esportiu, s’impliquen molt al club i es cuiden molt, que també ajuda molt a l’equip a l’hora d’intentar assolir els objectius.

El disseny de la plantilla és una de les meves responsabilitats, i he de dir que tinc el suport i la llibertat absoluta per part del club, més enllà del pressupost disponible.

Marc Rubio s’ha erigit com el referent, amb un encert espectacular des de la línia de 3.

Exacte, no només estem parlant d’anotacions molt bones, el seu percentatge de tir és estratosfèric i amb continuïtat, un fet insòlit en qualsevol categoria de bàsquet. Per mi no és una sorpresa el que està oferint, en el cas del Marc ja sabíem que no té sostre, i està sent una peça clau de l’èxit de l’equip.

Quin objectiu us poseu ara per aquesta segona volta?

L’objectiu segueix sent el partit a partit, però això no treu que a final de temporada s’ha d’estar lluitant per les fases d’ascens intentant aconseguir-lo cap a lliga EBA. L’any passat no ho vam poder aconseguir i aquest any hi volem tornar a ser, com a mínim disputant les fases.

En el cas que esportivament s’aconseguís aquest ascens, hi ha la viabilitat econòmica per fer-lo real?

Si s’aconsegueix, sí, amb el club buscarem que econòmicament sigui viable i poder gaudir al club a la categoria que s’ha merescut jugar per als seus mèrits a la pista.