Jordi Ventura: “L’objectiu és treballar i donar una bona imatge sempre”

Parlem amb el nou tècnic del sènior masculí del Platges de Mataró

  • Eloi Sivilla / Foto: cedida
  • Dijous, 20 Juny 2013 13:20

Esports, Bàsquet, Jordi Ventura

Després de retirar-te la temporada passada com a jugador, t’esperaves un any més tard fer-te càrrec de la banqueta del primer equip?

No, la veritat és que no m’ho esperava, sí que en tenia ganes i em feia molta il·lusió agafar algun dia el primer equip, però no pensava que seria tant aviat. Però bé, era un dels meus objectius, quan tenia poc més de 20 anys i estava jugant al primer equip ja em vaig treure el títol d’entrenador nacional pensant en poder portar el primer equip del club. Ara en tinc l’oportunitat i espero fer-ho bé.

Aquesta temporada has portat el júnior masculí i heu fet un molt bon paper, pujaran amb tu al sènior algun dels júniors?

Sí, dos jugadors, en Ferran Tardío i en Jordi Serra, aquesta temporada han estat dos jugadors molt importants perquè el júnior mantingués la categoria de Preferent, i crec que poden aportar moltes coses al primer equip. Són dos homes exteriors que tenen el perfil idoni per a fer l’estil de joc que volem fer la temporada vinent.

Patirà molts canvis la plantilla?

Sí, per ara ja hem incorporat al base Rafa Prats, un jugador que havia jugat aquí a la casa de jove. En Rafa té experiència a Copa Catalunya i a Lliga EBA i ara estava jugant a Segona Catalana amb el Valldemia i té ganes de tornar a jugar al màxim nivell. També torna en Carlos Gómez, un pivot format a la casa que ara estava jugant al Masnou de Copa Catalunya, i ara estem intentant portar un pivot de més de dos metres per reforçar el joc interior.

Ara estem en converses amb dos jugadors d’aquestes característiques, però si al final no podem portar cap jugador de més de dos metres cobrirem el lloc amb algú del sènior B. Està clar que no serà ningú d’aquesta alçada, però amb ganes i il·lusió es pot substituir la manca de centímetres. De la plantilla d’aquest any continuaran David Romero, Sergi Ventura, Marc Forcada, Jordi Sànchez, Nacho Ariño i Paco Hernàndez. Amb els dos júniors i les dues incorporacions som 10, un cop tinguem l’altre pivot serem 11 jugadors i donarem per tancada la plantilla.

I les baixes?

En Conrad Varela baixa a jugar al sènior B i en Llorenç Mons, en David Garcia i en Galdric Serra no continuaran. Porten molts anys al club i els hi estem molts agraïts, però creiem que la seva etapa aquí ha acabat i que l’equip necessita fer un canvi generacional.

El fet que tu hagis jugat amb alguns dels jugadors que entrenaràs, creus que et pot facilitar la feina?

Jo crec que sí, ara, jo sempre com a jugador i com a entrenador m’ha agradat marcar les distàncies, no perquè hagi jugat 15 anys amb en Paco Hernández  el tractaré de forma diferent, si ha de córrer haurà de córrer com els júniors o els nous i li exigiré el mateix, o potser més, que als altres perquè sé el que pot donar. Però com que he jugat amb ells també els conec millor, conec les posicions on poden rendir millor, els seus punts forts i els defectes que hem de millorar. A més el respecte que ja em vaig guanyar com a company ja me’l tenen i això sempre és important per a un tècnic.

Quin ha de ser l’objectiu de l’equip la temporada vinent? Jo crec que l’equip no s’ha de marcar cap objectiu, i ho tinc molt clar, el nostre objectiu no ha de ser ni pujar a Lliga EBA ni salvar la categoria. El nostre objectiu ha de ser treballar a cada entrenament i millorar, per anar preparats a tots els partits i poder competir amb tots els rivals. La clau ha de ser treballar el màxim als entrenaments i després competir com a bloc sense individualitats ni egoïsmes i donar una bona imatge als seguidors sigui quin sigui després el resultat. Per això estem treballant per fer un equip jove amb ganes, il·lusió i amb molta gent de la casa que senti els colors, i el primer que haurem de fer és treballar dia a dia començant per mi i acabant per l’últim jugador. Després, com tots els equips de Copa Catalunya, intentarem guanyar el màxim nombre de partits possible.

L’any vinent l’AE Boet també jugarà a Copa Catalunya, és bo tenir dos equips a dalt pel bàsquet de Mataró?

Sí, pot ser que sigui beneficiós per a la ciutat tenir dos equips jugant a la màxima categoria catalana. Com més pavellons hi hagi a Mataró, amb bàsquet de nivell, millor. A més són un equip que tenim molt a prop i això ens obligarà a fer les coses bé perquè els jugadors de qualitat no marxin allà o a jugar a fora de Mataró.