El Cros Ciutat de Mataró va tenir un 50è aniversari amb sabor agredolç

Ouboukir, corrent descalça, i Oukhelfen, un atleta sub-23, guanyen els títols catalans absoluts

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Dilluns, 10 Febrer 2020 15:25

50è Cros Ciutat de Mataró

El diumenge dia 9 de febrer al Circuit de Cros del Camí dels Contrabandistes, el Grup Atletisme Lluïsos Mataró amb la col·laboració de l'Ajuntament de Mataró, i per delegació de la Federació Catalana d'Atletisme, va organitzar el Campionat de Catalunya de Cros Individual i per Clubs, coincidint amb el 50è Cros Ciutat Mataró.

Era tot un repte per a l’entitat organitzadora, que ha tingut moltes setmanes de feina perquè tot sortís a la perfecció. El circuit estava impecable i va fer un dia esplèndid i la participació va ser la que es mereix un campionat català. Però va sorgir un problema amb el lector dels xips que hi ha a l’arribada i això va provocar algunes reclamacions i també va endarrerir alguns repartiments de premis. Llàstima perquè aquesta incidència va espatllar una mica la gran festa del cros, i l'aniversari de les noces d'or del Cros Ciutat de Mataró va acabar tenint un regust agredolç que no es mereixien els seus organitzadors.

50è Cros Ciutat de Mataró

Guanya Ouboukir corrent descalça

En la categoria sènior femenina la triomfadora va ser la corredora nascuda a Tànger Douau Ouboukir (Sant Just), que va córrer descalça, cobrint els 8.620 m en un temps de 29:54. Per darrere seu van arribar Míriam Ortiz (AA Catalunya) amb 30:25 i Montse Mas (FCB) amb 30:38.

La primera local va ser Esther Tomàs (Lluïsos) amb 38:40 en el lloc 35è.

50è Cros Ciutat de Mataró

En la cursa masculina, que corrien conjuntament sèniors i sub23, sobre una distància de 9.900 m, el guanyador va ser l'atleta sub23 reusenc Abdessamad Oukhelfen (Playas Castellón) amb 29:18, guanyant a l'esprint a l'atleta internacional al passat Mundial de Doha, el canetenc Ibrahim Ezzaydouni (FCB) amb 29:19. Tercer va ser Mourad El Bannouri (La Sansi) amb 29:26.

El primer local va ser Abdelhamed El Harrak (Lluïsos) que va arribar el 62è amb 34:07.

Les altres curses van tenir una participació molt nombrosa, superant-se el centenar en quasi totes ells i arribant-se a prop dels dos-cents en algunes. Entre la representació mataronina es van col·locar en el top-10: Júlia Raja (CA Laietània) 5a en sub20, Maria Padró (CAL) 8a en sub10, i en proves fora dels campionats Khloe Pereira (Lluïsos) 7a en sub8 i Blai Espín (CAL) 9è en sub8.
També es va disputar una cursa Special Olympics que va guanyar Manolo Osorio del FEM - GA Lluïsos.

Clicant aquí pots veure més imatges del 50è Cros Ciutat de Mataró de Daniel Ferrer

COMUNICAT DE L'ORGANITZACIÓ CAMPIONAT DE CATALUNYA DE CROS
El G.A. Lluïsos Mataró, com a club delegat per la Federació Catalana d' Atletisme per organitzar el 101è campionat de Catalunya de cros, volem donar la cara, explicar el que ha passat durant la matinal i demanar disculpes.
Han fallat xips perquè el lector d' arribada no els ha captat, fet que ha provocat unes quantes reclamacions a les primeres curses. S'han solucionat totes les que ha estat possible però, lamentablement, no han estat totes les que hi havia. A partir de la 4a cursa, que és quan ens han començat a arribar les reclamacions un cop s' anaven penjant resultats, hem posat totes les mesures al nostre abast perquè no passés més, havent de contrastar la informació que donava la classificació per xips dorsal per dorsal amb les fulles dels jutges (que no podien anotar tots els números de dorsal a les curses dels més petits donat l' alt volum d' atletes que arribaven de cop) i, quan hi havia alguna reclamació, amb les imatges que enregistràvem. D' aquesta manera hem minimitzat molt les incidències.
Això, lògicament, ha provocat que les classificacions triguessin més del compte a sortir i no us imagineu com de difícil ha estat suportar la pressió que ens anava posant la gent per donar els premis ràpidament, però era preferible trigar i donar-los correctament abans que donar-los de manera errònia.
El G.A. Lluïsos Mataró som els principals afectats pel que ha passat perquè aquest problema ha fet que la feina de moltes setmanes de molta gent (deixant un circuit extraordinari per la pràctica del cros i fent totes les feines logístiques i de coordinació perquè tot sortís bé) hagi passat a un segon pla i no sabeu el greu que ens sap, però entenem perfectament les queixes que hi ha i només podem fer que demanar disculpes als afectats i intentar solucionar el màxim de reclamacions amb que encara ens puguem trobar.