Aina Rabadan subcampiona d'Espanya sub18 en salt d'alçada

Bon cap de setmana també en els campionats de Catalunya de base amb 10 medalles

190624At_Rabadanplata

Els dies 22 i 23 de juny de 2019, a Castellón, es va celebrar el Campionat d’Espanya sub18 d’atletisme. La mataronina Aina Rabadan Coll (FC Barcelona) va obtenir la medalla de plata en salt d’alçada i no va poder revalidar el títol aconseguit l’any passat a Gijón. Va quedar segona amb un salt d’1.72 m, tot i patir una indisposició que la va obligar a abandonar momentàniament la competició i que va impedir que segurament hagués realitzat una millor marca.

190624At_MarinaMartínez

Per part del Centre Atlètic Laietània quatre atletes van disputar aquest campionat. Destacar la bona actuació de Marina Martínez Ortuño, en la prova de 1.500 metres llisos i que a punt va estar de pujar al podi. Finalment es va haver de conformar amb la quarta posició amb una marca de 4:36.87.

En la prova de salt en perxa Laia Boixet Lladó va acabar en una meritòria 8a posició amb un salt de 3.36 m, mentre que en categoria masculina Guillermo Barrachina Ortega va acabar en 15a posició amb una marca amb 4.06 m. En la prova de 110 metres tanques Pol Altimira es va quedar a les semifinals després d’haver aconseguir en la sèrie la seva millor marca personal de 14.71.

10 medalles en els Campionats de Catalunya de base

El passat cap de setmana es van disputar els Campionat de Catalunya de base en les categories sub16, sub14, sub12 i sub 10, i els clubs mataronins van obtenir una bona collita de 10 medalles, 6 per al CA Laietània i 4 per al GA Lluïsos.

En la categoria sub16, abans cadets, van guanyar la medalla de plata Clara Gifra (CAL) en salt d’alçada amb 1.57 m i Maria Pujol (CAL) en salt en perxa amb 2.85 m. Per part de Lluïsos Edith Godoy va fregar el podi quedant en 4t lloc en els 300 m amb un temps de 42.67.

En la categoria sub14, abans infantils, va arribar un dels dos títols de la jornada. Va ser per a Iván Molina (LL) que va guanyar l’or en els 3 km marxa amb 16:28.66. També va pujar al podi Max Ordoyo (LL) que va quedar 3r en els 3000 m llisos amb 10:24.05.

190624At_MolinaLluisos

Molt bon l’actuació de l’equip laietanenc en la categoria sub12, abans alevins, on van aconseguir el 6è lloc per equips. Martina Gámez va aconseguir l’or en 2 km marxa amb 11:06.34. A més van guanyar tres bronzes: Àlex Morente 3r en 2000 m obstacles amb 7:01.45, Max Pérez en 60 m tanques amb 9.82 i Ariadna Casas en llançament de pilota amb 26.03 m. També van ser finalistes: Simó López 5è en 2000 m obstacles (7:07.25); Eric Mañé 4t en alçada (1.33 m), Biel Estruch 8è en perxa (1.96 m) i Martina Gámez 8a en 60 m (9.12).

Per part del GA Lluïsos una medalla per a Laia Venteo que fou 3a en 2 km marxa (11:13.43) i dos posicions de finalista per a Paula Lobato 4a en alçada (1.27 m) i Pau Sànchez 5è en alçada (1.27 m.)

I en la categoria sub 10, la dels benjamins, una medalla de bronze per a Natàlia Calvache (LL) en 1 km marxa amb 5:33.55. Martina Galeota va quedar finali