Carles Montllor guanyador absolut de la 21a Mitja Marató Ciutat de Mataró

Marc Grajal i Gema Barrachina guanyadors de la cursa "paral·lela" celebrada sobre 10 km

21a Mitja Marató Ciutat de Mataró

L’estrena de la Mitja Marató en horari de tarda, que es deia que s’havia fet per augmentar el nombre de participants, potser no va acabar de ser tant positiu com s’esperava. De fet en la mitja pròpiament dita va baixar el nombre, ja que van arribar 457 atletes, 383 homes i 74 dones, menys de la meitat de la quantitat de l’última edició, quan van arribar 925 atletes. Sumant els 238 atletes de la cursa de 10 km s'arriba als 695 arribats, lluny encara dels del desembre del 2017. Això no vol dir, tot al contrari, que l’ambient no fos magnífic durant tot la competició.

Els registres tot i que el recorregut, per la N-II i absolutament pla, semblava indicar que podrien ser molt bons, també van estar lluny dels records de la prova del kenyà Jacob Kiplagat amb 1:02:58 i de Lídia Rodríguez amb 1:13:58, aquest establert l’any passat en un recorregut en teoria molt més complicat.

El guanyador absolut va ser Carles Montllor (Inverse) amb 1:09:50, seguit de Jordi Alsina (Torelló) (1:11:51), Albert Ruz (CN MATARÓ) (1:13:25), Manel Cabanillas (1:13:54) i Manel Deli (Manresa) (1:13:57).

En categoria femenina la primera va ser Ana Martínez (Castelldefels) amb 1:35:19, seguida de Ana Sotos (1:37:02), Paqui Calerio (La Sansi) 1:38:02, Linda Arnott (1:40:18) i Elena Pablo (Ansiedad) 1:40:48.

En la prova de 10 km, quasi equivalent al quart de mitja marató, va guanyar el mataroní Marc Grajal (Ríos Running Team), que havia guanyat l'any 2017 la cursa del terç de mitja. Va fer-ho amb amb 34:35. En segon lloc va arribar el també mataroní Enrique Luque (Ríos Running Team)  (35:04) i tercer va ser Mattias Rosa (Maimakansu) (37:00). La primera noia va ser Gema Barrachina (Ríos Running Team) amb 37:25.

Es va celebrar també al matí la 25a Marató Escolar a la mateixa zona del Passeig de la Marina, davant del Parc de Mar. Tots els participants van portar el número 1, en un esdeveniment no competitiu.