Marina Martínez i Aina Rabadan campiones d'Espanya sub-18 en atletisme

També van pujar al podi Biel Tenias i Sergi Adalid

180626At_Duescampiones

El passat cap de setmana es van celebrar els campionats d' Espanya sub-18 d’atletisme a Gijón amb una gran actuació mataronina, que va suposar dos títols i dues medalles més.

L’esperada gran actuació del CA Laietània va donar dues medalles. Marina Martínez va obtenir el títol en la prova dels 1500 m. Després de guanyar amb autoritat la seva semifinal amb 4:55.42, es va imposar demostrant una clara superioritat a la final amb un temps de 4:40.84,, amb més de 2 segons d’avantatge sobre la segona. I atenció perquè és atleta de primer any i la temporada vinent tornarà a estar en aquesta categoria. Les seves grans actuacions l'han portat a ser seleccionada per als Campionats d'Europa de l'estiu.

180626At_Marinaarribada

L'altre medalla va ser per a Biel Tenias, que va quedar subcampió en perxa penjant-se la medalla de plata amb un salt de 4.85 m, superat per Artur Coll (FC Barcelona) amb 5 cm més. Però en Biel també és de primer any i això valora molt més la seva actuació, i envcara més el fet que aquesta marca és mínima per als Europeus d'aquest estiu a Hongria.

180626At_Teniasmedallasalt

Com hem dit també va pujar al més alt del podi la mataronina Aina Rabadan que amb 1.72 m va establir un nou rècord absolut del Maresme amb 1.72 m millorant en 1 cm el que havia fet en els Campionats d’Espanya de pista coberta. I també és atleta del 2002, o sigui de primer any. La marca la deixa a un sol cm de la mínima europea.
També va quedar 13a en perxa amb 3.16 m.

180626At_Rabadan

Van completar la gran actuació laietanenca cinc atletes més. Rosa Maria Buscà va quedar 5a en triple salt amb un registre de 12.25 m, que és nova marca personal, però lluny del podi que va estar en 12.87, mentre que el títol va ser per a Maria Vicente de l’Hospitalet amb uns sensacionals 13.76 m. En llargada la Rosa M. Buscà també va ser finalista quedant 8a amb 5.46 m.

180626At_Buscatriple

Hannah Ruiz també tenia aspiracions en els 3000 m però es va haver de conformar amb el 6è lloc amb 10:38.01. Les perxistes que havien fet doblet al campionat català tampoc van poder pujar la podi: Helena Torres va quedar 7a amb 3.31 i Laia Tomàs 9a amb la mateixa marca. Laia Boixet va quedar 18a amb 3.01 m. La guanyadora es va aixecar fins a 3.81 m.

Per part dels Lluïsos va participar un altre atleta en 400 metres tanques, en Sergi Adalid. A la semifinal ha arribat en 2n lloc amb 55.10 superant per 17 centèsimes el rècord de Mataró de la categoria. I a la final ha fet una cursa excepcional i ha acabat en 6è lloc, i amb 54.39 ha esmicolat el seu rècord, batent el del Maresme, que tenia el calellenc Samuel Carnicero amb 54.46 des del 2007.
I a més s’ha pogut fer amb la quarta medalla mataronina en pujar al podi en la prova de 4x100 corrent amb l’AA Catalunya, en virtut del conveni entre els dos clubs, acabant en tercer lloc amb 43.69.

Només un finalista als campionats sub-20

També aquest cap de setmana es va disputar a Múrcia el campionat d’Espanya sub-20.
Per part del GA Lluïsos va participar Pau Rey en la prova dels 400 metres tanques. A la semifinal va fer una bona cursa quedant 4t amb 56.16 i passant a la final. En aquesta va acusar l’esforç i va quedar 8è amb 58.28. Però entrar entre els vuit millors atletes estatals ja ha estat un gran premi.
Per part del Laietània van participar dues noies. Martina Ballesteros va quedar 3a en la seva semifinal dels 100 m amb 12.45 sense poder entrar a la final. I Maria Dièbana Badji tampoc va poder entrar en final de triple salt quedant 9a amb 11.61 m.

Sense medalles al Campionat de Catalunya sub-16

Aquest passat cap de setmana es van disputar el Campionat de Catalunya sub-16. Allà van ser-hi presents 5 atletes del GA Lluïsos. Els més destacats, en posició de finalista, van ser Sara Adjar 6a en 600 m amb 1:45.13 i Àlex Hernàndez 7è en 5 km marxa amb 29:50.18. Els altres participants van ser Laia Garcés 10a en triple (10.14), Martina Collet 10a en 1000 m (3:19.99) i Marina Roselló 13a en 3000 m (12.12.64).
Per part del CA Laietània quatre atletes, també amb dos posicions de finalista per a Roger Mora 8è en perxa amb 3.10 m i Anna Martínez 8a en martell amb 30.13 m. Els altres representants van ser: Miquel Larroy 13è en perxa amb 2.60 m, Carla Gifra en alçada 9a amb 1.40 m