Marc Grajal: "Córrer als carrers de la teva ciutat és un plaer"

Entrevistem el vencedor de la primera edició del Terç de la "Mitja" de Mataró

 

Marc Grajal Mitja Marató

En primer lloc, felicitats per ser el primer guanyador del Terç de la Mitja de Mataró. Com és això de guanyar a casa?

És un orgull. Córrer als carrers de la teva ciutat és un plaer. A més a més, el públic et coneix, hi tens els familiars, els amics. La veritat és que em va motivar molt.

L’ambient es pot dir que era ideal, llavors?

Clar, pensa que jo entreno cada dia per Mataró, ja sigui a les pistes o per els carrers de la ciutat, sortint a córrer a primera hora. I la cursa va ser per tots aquells carrers on entreno cada dia que, en el fons, la cursa va ser com un altre dia d’entrenament, però a més a més amb la gent animant.

I quines sensacions vas tenir durant la cursa?

Molt bones. També he de dir que em vaig decidir a participar molt impulsivament, la setmana passada no tenia competició durant el cap de setmana i un company del club em va avisar de l’existència del Terç i el mateix dia em vaig apuntar. A la cursa, vam sortir ràpids de bon començament, amb molt bones sensacions i lluitant de molt bon principi per estar al davant. Jo ja sabia que anava molt bé per poder intentar guanyar, i quan quedaven 2 quilòmetres vaig atacar i agafar la distància suficient per poder endur-me la victòria.

A què creus que és degut aquesta nova distància del Terç de Mitja? És una distància que t’afavoreixi especialment?

Jo crec que es fa per afavorir a participar a molta gent que encara no és capaç d’acabar una mitja marató. Entre 5 i 10 km distància molt més raonable perquè gent que no està tan habituada a córrer pugui acabar i animar-se més al món de l’atletisme. Pel que fa a meu cas, sí que m’estic preparant per competir en aquestes distàncies, així que la veritat és que era ideal per poder-la fer bé.

Has guanyat alguna altra cursa similar?

Fins el moment, he guanyat algun cross, tant en individual com per equips amb el Rios Running, però sí que és cert que en asfalt no és tan habitual.

Una distància més factible en cross que en asfalt, llavors?

En asfalt sí que una cursa de menys de 10 quilometres no és una distància gaire habitual. Tot i que just ara venia de córrer la Jean Bouin, però realment no hi ha tantes curses. Aquí Mataró, a més a més, tenim la de les Santes. Però el gruix del calendari és de cross.

Quins objectius et marques per aquesta temporada després del Terç de la “Mitja”?

Ara mateix estic entrenant la temporada de cross, per intentar quedar entre els tres primers per equips amb el Rios Running. Després, ja de cara a finals d’any fer un bon paper a la cursa de Sant Silvestre. I entre febre i maig ja acabar de preparar-me per participar a la meva primera mitja marató.