Mataró acull el campionat de Catalunya de marxa atlètica

És la setena vegada que la capital maresmenca és seu d’aquest campionat

 

Aquest diumenge 12 de febrer a partir de les 10 del matí, Mataró acollirà la 85a edició del Campionat de Catalunya de Marxa en Ruta, organitzada pel CA Laietània, amb la col·laboració de la Direcció d’Esports de l’Ajuntament de Mataró, la Federació Catalana d’Atletisme i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i el patrocini d’Aigües de Mataró i Divina Pastora-l’Aliança. La prova es disputarà a la Ronda Jacint Verdaguer, on els atletes hauran de donar voltes a un circuit homologat d’1 Km.

En nois hi ha el podi complet de l'any passat

La cursa absoluta, que donarà 20 voltes al circuit, començarà a les 12h10’ amb la presència del podi complet de l’edició de l’any passat: Nil Rodés (AA Catalunya), Marc Guerrero (FC Barcelona) i Mario Viñas (AA Catalunya). També participarà el 4t classificat 2016 David Pueyo (CA Montornès). En l’apartat femení, en canvi, falten les millors i cap de les medallistes de l’any passat estarà a Mataró, destacant l’absència de la local Raquel González, recentment operada. Així, la favorita serà l’atleta del CA Igualada Sílvia González, tot i que la millor marca de les inscrites la té Raquel León (CA Valladolid) que participa fora de concurs. Chuso García Bragado, el primer atleta olímpic del CA Laietània, organitzador de la prova, està inscrit en veterans, prova que començarà a les 10, tot i que és dubte per lesió. Els rècords del circuit (1h27’19” i 1h31’45”) no semblen en perill, ja que les millors marques dels inscrits són 1h29’20” de Mario Viñas i 1h46’43” de Raquel León.

Setena vegada que el campionat se celebra a Mataró

Enguany serà el setè cop que es disputa el campionat a la ciutat de Mataró. L'últim cop, just fa 10 anys (el 4 de febrer del 2007), es va disputar també a Mataró i també en un circuit a la Ronda Jacint Verdaguer com l'actual, on la mataronina Raquel Gonzàlez (que estava a l'AA Catalunya) va guanyar en júniors. Abans, els anys 32, 34, 35 i 46 s'havia sortit de Mataró i s'arribava a Barcelona. L'any 1966 es va fer tot a Mataró, però anant fins a Dosrius i tornant.