"La Perxa té una espectacularitat única a l'atletisme"

Entrevistem Norbert de Haro, impulsor de la 2a edició de la Perxa Urbana d'aquest cap de setmana

Perxa urbana 2015

Aquest cap de setmana és la segona edició de la perxa urbana de Mataró, què n'esperes?

Que la gent gaudeixi igual o més que l'any passat, que va ser tot un èxit. Hem de pensar que més que una competició és un espectacle per la gent, a més a més d'un acte de promoció pels qui vulguin provar la perxa, però principalment que la gent s'ho passi bé.

La primera edició va ser tota una sorpresa i èxit. Ho valores de la mateixa manera?

La primera va sortir molt rodona. A més a més, es diferenciava de les altres exhibicions que es fan per arreu. Vam voler anar més enllà de la competició en si mateix, així que hi vam afegir desfilades. Fins i tot els resultats esportius que es van aconseguir van ser molt bons.

Va ajudar a portar més gent a l'estadi?

En aquest aspecte no vam notar molt la diferència quant a participació, però sí que va guanyar popularitat pel que fa a visibilitat de l'esport

Com va sorgir la idea?

Jo feia anys que volia fer aquesta exhibició, combinat amb el 90è aniversari del CAL, que volia fer una celebració una mica diferent i especial i, finalment, l'Ajuntament també ens va ajudar i es va involucrar amb el projecte, que era bàsic per fer-se possible. De fet, si fem la segona edició, és que a l'Ajuntament també li interessa.

cartell perxa urbana

Fa dues setmanes se'n va fer una competició a Barcelona Glòries, a part d'altres per tot l'estat. Què creus que té aquesta modalitat que enganxa l'espectador?

A Catalunya, les primeres es van fer a Sabadell, amb la presència d'en Sergey Bubka com a principal atractiu. És la prova més espectacular i, a més, necessites un espai més petit per poder realitzar-se que el que necessites amb la majoria de proves d'atletisme. Visualment, els saltadors arriben a molta alçada, un fet que ho fa molt atractiu i diferent de les altres modalitats.

Com van els preparatius?

Porto des de principis d'any organitzant-ho. Buscar la data que puguin venir esportistes importants, tot i que tenim algunes baixes, perquè coincideix amb una altra prova homologada. El muntatge el començarem a finals de setmana.

A més, s'ha hagut de buscar gent que s'impliqués, com el Comerç del Centre que s'hi ha implicat. És molt de temps de preparació.

Hem de pensar que l'horari és bo per poder veure-ho, fins i tot, el fet que el Barça no jugui la final de la Champions ens ajuda a fer que més gent s'apropi a la Plaça Santa Anna, perquè l'esdeveniment acabarà suficientment aviat com per anar a casa a veure el partit qui ho vulgui.

Hi haurà dues activitats de zumba, divendres a les 20 i dissabte a les 17, que tothom que vulgui poden venir a participar, organitzada pel CAL. També vindran unes animadores de Mataró, del grup GYI, que ajudaran a amenitzar tot l'esdeveniment. Hi haurà desfilades de Tokut, Buchs i Pell Tolrà. Altres cases ens han ajudat d'una manera o altra.

Fins i tot, aquest any vindrà un subcampió olímpic com Gregory Yegorov, així com altres grans esportistes en actiu de la modalitat.

I si encara no hem convençut a la gent per passar-s'hi, també tenim alguna altra sorpresa preparada, que si la volen descobrir, s'hauran de passar per la Plaça Santa Anna.