Tres medalles als Campionats d'Espanya d'atletisme

Les han assolit Bilal Nouali (AA Catalunya) en javelina, Joan Planas (CA Laietània) en perxa i Raquel Gonzàlez (FCB) en 10 km marxa

Aquest passat cap de setmana (1 i 2 d'agost) s'han disputat a Castelló els Campionats d'Espanya Absoluts d'atletisme, i una medalla de plata i dues de bronze han vingut cap a la nostra ciutat gràcies al segon lloc de Bilal Nouali (AA Catalunya), i als tercers llocs aconseguits per Joan Planas (CA Laietània) en salt amb perxa i per Raquel Gonzàlez (FC Barcelona) en els 10 km marxa.

Joan Planas

A la jornada del dissabte, Joan Planas, que està residint a Holanda i fa uns dies s'havia aixecat per damunt dels 5.20 m a Eindhoven, es va quedar en els 5.05 m, que de tota manera li han servit per obtenir el tercer lloc i pujar al podi, ex-aequo amb Rubén Miranda, lluny del primer que va ser Igor Bychkov amb 5.50 m. Va ser l'única medalla assolida per un atleta pertanyent a un club mataroní.

Nouali plata estatal

En la prova de llançament de javelina va arribar la millor col·locació, ja que Bilal Nouali (AA Catalunya), deixeble del també mataroní Manuel Alique i que fa un parell de setmanes s'havia proclamat campió de Catalunya, va obtenir el segon lloc i la medalla de plata amb una marca de 70.43, a una mica més d'un metre de Jordi Sànchez (FC Barcelona) que va llançar 71.75 m.

140731At_BilalNoual

En la prova femenina dels 10 km marxa va ser la també mataronina Raquel Gonzàlez (FC Barcelona), atleta formada al GA Lluïsos Mataró, la que es va fer amb el tercer lloc amb un temps de 44:47.51. El primer lloc va ser per a Júlia Takacs amb 44:00.36.

150302At_raquelgonzalez

L'altra participant, també amb aspiracions a medalla, ja que acudia amb la quarta millor marca de les participants dels 100 metres tanques, era la vilassarenca Bea Indurain (CA Laietània), que va tenir un gran comportament a les sèries i semifinals, quedant primera amb 14.16 m i segona amb 13.88. Tot feia pensar en la possibilitat de la medalla, però a la final va sortir a arriscar, però no va tenir sort, va ensopegar amb cinc tanques i va quedar relegada al setè lloc amb un temps de 14.34. La victòria va ser per a Caridad Jerez (FCB) amb 13.03.