Dues medalles mataronines als estatals d'atletisme

Raquel Gonzàlez plata en 10 km marxa i Sara Dorda bronze en 4x400 m

El passat cap de setmana s'han celebrat a Alcobendas els Campionats d'Espanya asboluts d'atletisme i dues atletes mataronines han pogut pujar al podi. Han estat Raquel Gonzàlez la marxadora del FC Barcelona i Sara Dorda, atleta del GA Lluïsos però que va competir amb l'AA Catalunya.

140728At_RaqueliDorda

Raquel Gonzàlez va obtenir una esplèndida segona plaça i la medalla de plata en els 10 km marxa amb una millor marca personal de 43:31.21, sent superada només per Julia Takacs que va fer rècord espanyol amb 42:23.37. La tercera classificada va ser l'olímpica Bea Pascual. Ara a la segona setmana d'agost la marcadora mataronina participarà als Campionats d'Europa que es disputaran a Zurich i ho farà a la prova dels 20 km marxa en ruta.
Per la seva part Sara Dorda la jove atleta del GA Lluïsos i degut al conveni de col·laboració que el club mataroní té amb l'AA Catalunya va participar amb aquest club a la prova de rellesu 4x400 metres i va córrer la primera posta d'un relleu que va acabar en tercera posició amb un temps de 3:44.20, fent-se per tant amb la medalla de bronze.

Dues finalistes del CA Laietània

La representació del CA Laietània no va poder tornar amb cap medalla però si amb dues bones posicions de finalista. Mari Carmen Gonzàlez es va classificar per a la final de 800 metres després de quedar 2a a la seva semifinal amb 2:10.29 i després a la final va resistir fins els 600 metres amb el grup capdavanter però a final va cedir per acabar 5a amb un temsp de 2:07.20.
Bea Indurain va haver de passar dues rondes en els 100 m tanques, quedant 2a a la sèrie amb 14.25 i 3a a la semifinal amb 14.13, i després va acabar sisena a la final amb un temps de 14.35.

També van participar Marta Cot que va quedar 10a en salt amb perxa amb 3.70 m i els migfondistes Oriol Bonet i Mohamed Jebari que van quedar fora de la final de 800 m en quedar 8è amb 1:51.64 i 5è amb 1:50.78 a les seves semifinals.

140505At_MaryGonzalez

Bilal Noual, queda segon... però sense medalla

Ens ha arribat  la informació que un altre atleta mataroní Bilal Noual, que competeix per l'AA Catalunya, i que participava fora de concurs pel fet de ser estranger, va quedar segon a la prova de llançament de javelina amb una excel·lent marca de 73.49 m, superat només per Jordi Sànchez (FCB) que va establir un nou rècord català de la prova.
Bilal Noual, que té com entrenador el també mataroní Manuel Alique, va néixer al Marroc l'any 1994, i encara no ha complert els 20 anys, i ja fa 12 anys que viu a Mataró.
Fa quatre anys que va començar a fer atletisme i en els dos darrers anys ja ha explotat. L'any 2013 va quedar campió de Catalunya júnior i segon absolut, i aquest any 2014 ha quedat subcampió català d'hivern i d'estiu i a més va guanyar la prova de javelina al campionat d'Espanya de clubs de Divisió d'Honor, amb 69,70 m.
Ara amb aquest registre de 73.49 m se situa com la cinquena marca europea de la seva edat i la 25a de sub-23, categoria en la qual de continuar la seva progressió l'any vinent podria anar als campionats d'alt nivell europeu i mundial.

Marc Alique rècord de Catalunya de menys de 18 anys

Dir també que un altre atleta entrenat per Manuel Alique, el seu fill Marc, que també competeix per l'AA Catalunya, fa uns dies va batre el rècord català d'atletes de menys de 18 anys a la mateixa prova de llançment de javelina amb un registre de 62.09 m. llançant ja amb la javelina sènior de 800 g.