Raquel Gonzàlez 13a a la Copa del Món de marxa

Baixant de l'hora i mitja ha fet la seva millor marca i s'ha classificat per a l'europeu de Zurich

La mataronina Raquel Gonzàlez (FC Barcelona), possiblement l'atleta sorgida de la pedrera del GA Lluïsos que ha arribat a un nivell internacional més alt, va aconseguir el passat dissabte la més important fita de la seva carrera atlètica, ja que es va classificar en el 13è lloc de la Copa del Món de marxa atlètica disputada a la ciutat xinesa de Taicang, i ho va fer amb una extraordinària marca d'1:28:36 en els 20 km. Un temps que suposa marxar a una velocitat mitjana superior als 13 km/h, que ja és anar depressa, ja... i si no que ho diguin molts atletes de curses populars.

At_RaquelGlez.

Bitllet per a l'europeu de Zurich
En aquesta cita hi eren totes les millors marxadores del món i la guanyadora va ser la russa Kirdyapkina amb un temps d'1:26:31, que és la millor marca mundial de l'any. La marxadora mataronina va ser la millor espanyola i això li dóna el bitllet per a participar al Campionat d'Europa que es disputarà aquest estiu a Zurich.

140505At_RaquelGlez

Espanya quarta per equips
Per equips les espanyoles van ser quartes amb 49 punts, superades per les imbatibles russes (8 punts), les xineses (22) i les portugueses (36). A part de la 13a plaça de la Raquel, van puntuar per Espanya Maria José Poves (15a) i Beatriz Pascual (21a), i entrant 29a i ja sense puntuar Júlia Takacs.

Quarta marca espanyola de tots els temps
Per valorar més encara el temps de la Raquel cal dir que és el quart millor registre espanyol de tots els temps, superada només pels 1:27:25 de María Vasco, els 1:27:44 de Beatriz Pascual i els 1:28:15 de Maria José Poves. Com que Vasco i Pascual són catalanes, l' ex-lluïsenca se situa com a 3a catalana de tots els temps, i la seva joventut (24 anys) fa pensar en la possibilitat d'assaltar algun dia el rècord estatal.