Acaben els Campionats de Catalunya amb exhibició de Raquel Gonzàlez

A part de la seva medalla d'or la representació mataronina ha guanyat cinc medalles més

Raquel González

Aquest dimecres, ja ben entrada la nit, ha acabat la 93a edició dels Campionats de Catalunya Open, celebrats a l'Estadi Municipal de Mataró per tercera vegada coincidint amb el Míting "Ciutat de Mataró" "Memorial Teresa Maria Roca i José Antonio Estivill", i ho han fet amb un bon colofó ja que a la darrera prova de pista la marxadora mataronina Raquel Gonzàlez (FC Barcelona) s'ha fet amb el títol a la prova dels 5 km, fent una cavalcada sensacional per firmar un registre de 21:31.22, superant a la recordista catalana Beatriz Pascual de forma clara i deixant-la a 28 segons, i millorant el seu rècord maresmenc per 17 segons. Qualsevol persona vinculada a l'atletisme sap el que costa mantenir un ritme com aquest, per sota dels 4 minuts i mig per quilòmetre, fins i tot corrent, i veure-la marxar lliscant per la pista ha estat un autèntic espectacle.

Ella ha estat la protagonista mataronina en aquests campionats celebrats a la nostra ciutat, agafant el relleu de Mari Carmen Gonzàlez (CAL) i Viena Campos (FCB), que havien doblat títols en 800 m i salt de llargada, en les dues edicions celebrades aquí els anys 2010 i 2011, però que en aquesta ocasió no han pogut defensar els títols en estar  lesionades de força gravetat.

Rècord de Catalunya en llançament de javelina i una medalla de plata

La segona jornada ha vingut marcada sobretot pel nou rècord català a càrrec del blaugrana Jordi Sànchez, que en el seu primer intent ha enviat la javelina a 73.08 m. La segona plaça d'aquest concurs l'ha obtingut el mataroní Edgar Rodríguez (AA Catalunya) que ha fet 64.37 m, assolint l'única medalla de plata de la representació mataronina.

Dues medalles més de bronze

També cal destacar el rècord de l'estadi fet pel portorriqueny Wesley Vàzquez amb 1:46.58 en una gran carrera de 800 metres, llançada pel laietanenc Mohamed Jebari fent de llebre, i en la qual el també laietanenc Oriol Bonet va obtenir la medalla de bronze dels campionats amb 1:50.43, tot i haver acabat 5è del míting. També va participar Víctor Garcia (GA Lluïsos) que, amb problemes musculars, acabà 10è amb 1:53.64.

Oriol Bonet

Ja tancant la nit, i una mica abans de la medalla d'or de Raquel Gonzàlez en marxa, i en una prova que es corria simultàniament, va arribar la darrera medalla de bronze per Marc Roig (CA Laietània), que tot i acabar setè, va quedar tercer del campionat català en els 5.000 m amb 14:49.24, en una cursa on es va veure una altra gran cavalcada en solitari de Ilias Fifa (FCB) que va aturar el crono en 13:41.22.

Marc Roig

Aquestes dues medalles de bronze s'afegeixen a les que ahir, a la primera jornada, van aconseguir el ja veterà Ivan Tirado (CA Laietània) en disc i Youssef Taoussi (CAL) en 1.500 m.

Dos mataronins més prop del podi

A la prova dels 400 metres tanques femenins l'atleta juvenil Sara Dorda (GA Lluïsos) va acabar en quarta plaça amb 1:04.37, acusant bastant el desgast de la semifinal d'ahir, però de tota manera és una posició esplèndida per una atleta molt jove i amb gran futur. Va guanyar la prova Alba Casanovas (FCB) amb 1:00.98.

Sara Dorda

Bona també la competició de perxa en la qual Dídac Salas (FC Barcelona), s'ha fet amb el títol català, tal com el diumenge s'havia fet amb l'estatal promesa en el mateix escenari, però ara amb 25 cm més i amb una molt bona marca de 5.50 m. En aquesta prova el mataroní Joan Planas (CA Laietània) s'ha classificat en cinquena posició amb un salt de 5.10 m.

Joan Planas

Altres actuacions destacades

La jornada va començar amb un gran duel en martell entre Berta Castells i Laura Redondo, resolt a favor de la primera amb 67.20, per 66.72 de la segona.

Vicky Sauleda

Fou vibrant la victòria de l'ex-laietanenca Victòria Sauleda (L'Hospitalet) que va obtenir el triomf en els 800 metres amb una magnífica recta final on va superar Esther Guerrero per guanyar amb 2:07.64. En aquesta prova va participar Oumaina Blal (Lluïsos) que va acabar 10a amb 2:19.62.

Un altre atleta amb lleuger pas pel GA Lluïsos, Pau Fradera (FC Barcelona), es va imposar en els 400 m amb un temps de 48.34.

Esplèndida també l'actuació de la velocista Estela Garcia (València Terra i Mar) que ha fet un nou rècord dels Campionats i del Míting en els 200 m amb 23.72, afegint-lo al de 11.64 que havia fet ahir en els 100 metres.

Qui no va poder doblar títol el velocista sabadellenc Sergio Ruiz que després d'haver guanyat ahir en 100 m amb 10.52, va caure incomprensiblement eliminat per sortida nul·la en els 200 m, en una prova que hauria dominat amb molta autoritat. En aquesta prova el velocista Virgili Cedeño (CA Laietània), que ha començat aquest any a practicar atletisme, continuant amb la seva imparable progressió ha quedat sisè en 200 m amb un bon temps de 22.55.

També van participar per part laietanenca Gerard Puig, 7è en llargada amb 6.64 m, Montse Pruna 7a en alçada amb 1.47 m i Enric Estivill 8è en pes amb 10.86 m.