Units per reactivar l’economia del Maresme

Neix el “Barcelona Maresme Business Club” amb més de 40 dirigents d’empreses i institucions de la comarca

  • Marta Gómez / Fotos: cedides
  • Dijous, 06 Febrer 2014 12:29

Ciutat 2013, barcelona maresme bussiness

Noves oportunitats de negoci o una llum al final del túnel negre. El què sigui per sortir de la dura situació econòmica que ja fa tants anys que enfonsa els negocis. Generar llocs de treball o, el que és millor, incentivar l’economia perquè aquesta generi llocs de treball és el què, d’una manera o altra, pretén el nou “Barcelona Maresme Business Club”. Desenes d’executius i líders empresarials de la comarca ja s’hi han sumat per tirar endavant nous projectes i influir de formar directa en les institucions.


El pròxim 21 de febrer d’aquest 2014 el “Barcelona International Business Club” celebrarà el seu tercer aniversari. Aquest club situat a la capital catalana no és més que la unió d’alts executius, líders empresarials i líders d’opinió -relacionats amb l’empresa- amb l’objectiu, i així ho defineixen també al seu portal web (www.bibc.es), de “fomentar la creació de xarxes professionals i socials”.  En part, és aquí on s’emmiralla el cor i esperit del que és, fa poques setmanes, el “Barcelona Maresme Business Club” (BMBC). Mateixa filosofia i objectius: unir esforços entre grans empresaris per “afavorir la consolidació de les condicions per a la reactivació econòmica”. En aquest últim cas, a la comarca del Maresme. I ho volen fer amb una “visió dels negocis desacomplexada” i una “política i desenvolupament de la comarca positius”.

Els dirigents de grans marques empresàries es troben sovint, envoltant una taula. I envoltant una taula és també com va sorgir la idea de crear aquest nou club. Un club que ja es va constituir el passat 12 de desembre i que ja compta amb més de 40 dirigents d’empreses i institucions rellevants dins el món econòmic del Maresme, el que representa, asseguren des del mateix club, prop del 10 per cent del PIB de la comarca. La selecció dels empresaris però, i que per tant es transformen en socis del club, ha de ser avalada per, com a mínim, dos socis ja existents.

Ciutat 2013, barcelona bussiness 2

Males sensacions econòmiques

Ara per ara el sentiment de molts empresaris, sobretot en les petites i mitjanes empreses, és que la dura crisi econòmica els ha enfonsat el negoci. Un sentiment que acompanya a la rutina i que, des de BMBC creuen poder solucionar: “Crearem positivitat en l’ambient, estat d’ànim col·lectiu favorable i, a més, treballar de forma col·lectiva, comporta la creació d’un teixit vertebrador important”, assegura Josep Lluís de Gabriel, president de Barcelona Maresme Business Club. Que tots aquests executius treballin de forma conjunta, creu el president del club, “ha de servir perquè no tornem a estar com estàvem” (referent a l’economia) i perquè “d’aquí a uns anys algú es miri la comarca del Maresme com una zona potencial a nivell de negocis i que tothom tingui al cap”.

Volem fer una “política i desenvolupament de la comarca positius amb una visió dels negocis desacomplexada”

La pràctica del concepte

I com es reactiva l’economia quan sembla que tot va malament? BMBC diu que no ven fum i explica, en exclusiva al Tot Mataró, com ho farà. Els més de 40 dirigents d’empreses i institucions del Maresme es reuniran periòdicament en unes “sessions-treball” (la primera el pròxim 12 de febrer). En aquestes jornades es tractaran temes, projectes i aspectes concrets que afectin la generació de negoci, l’ocupació i la reactivació de l’economia de Mataró o la comarca. Sempre, i com és evident pels participants en aquestes sessions, des del punt de vista empresarial. Estem parlant de projectes com l’arribada de El Corte Inglés, la incentivació del comerç de proximitat, la reactivació de compres del Centre Comercial Mataró Parc o el projecte de la línia orbital ferroviària, entre molts altres exemples.

Segons un comunicat, al què ha tingut accés el Tot Mataró, entre els socis de “Barcelona Maresme Business Club” hi ha líders d’empreses com Autoequip, Bitlonia.com, Everis, Finques Comajuan, Grupo Intercom, Hartmann, Hallotex, Hotel Atenea, Illa Fantasia, MaratoIn, Punto Roma, Romauto, Roy Gestoria, Sirsa TecnoCampus, TIC Salut, Volumetric, Xocolates Torras i persones públiques com Eduard Punset.

Ciutat 2013, barcelona maresme bussiness 3

I a partir d’aquí, què?
Aquesta és la gran qüestió. I des de BMBC també en tenen la resposta. Des del Club asseguren tenir una “estreta relació amb les institucions” i es consideren, a hores d’ara, un “interlocutor amb l’autoritat”, qualifica el vicepresident primer de BMBC, Víctor Recoder. “Som un grup d’opinió que analitza temes que afecten directament la nostra comarca i que els traslladem a les institucions amb la intenció clara d’influir de forma positiva en l’economia”, conclou la mateixa font. “Pensem que tant els polítics com les institucions porten sempre al seu ordre del dia promocionar la comarca, per això estem absolutament convençuts que anirà molt bé”, afegeix per la seva banda De Gabriel que destaca que de moment les portes són obertes per totes dues bandes.

Sigui com sigui, els líders empresarials de la comarca vetllen per tancar un cercle que sembla que fa anys que és obert, el de l’economia. El forat negre dels diners que fa que moltes empreses no aixequin cap podria començar a tenir una petita escletxa aquest 2014 amb l’actuació d’aquests grans i influents empresaris del Maresme que els sembla tenir la “responsabilitat” de posar-hi cullerada. Segurament no només és a les seves mans, també és a la de les institucions, administracions,... i per què no, a la dels comerços. Potser només cal positivitat a l’ambient i un vot de confiança.

Ciutat 2013, barcelona maresme bussiness 4

Les empreses dels líders d’opinió
“En la mesura que el club sigui capaç d’influir positivament a generar negoci a la comarca, la nostra empresa tindrà al seu abast noves oportunitats de generar nous negocis i de créixer”. Així ho creu Víctor Recorder, que a més de ser el vicepresident primer del Barcelona Maresme Business Club és el director de SIRSA. Recoder explica que des del primer moment en què es va proposar el BMBC se li va plantejar “un tema de compromís social de l’empresa”. Un vessant social empresarial que, el director de SIRSA, creu que complementarà perfectament al BMBC amb la seva experiència.
Per la seva banda, Josep Lluís de Gabriel, president del club, també opina sobre els seus clients a Bitlonia.com, del qual ell n’és el director: “Els clients el que han de notar és que formen part d’una empresa que està suficientment connectada i entrellaçada perquè si hi ha oportunitats de negoci, els hi donarà oportunitats per créixer”.

Ciutat 2013, barcelona maresme bussiness 5