Punt6

El restaurant del New Hotel Colón

  • Jordi Gomà // Fotos: Jordi Gomà
  • Divendres, 27 Febrer 2015 11:41

Ciutat 2014/2015 Punt61

Al Punt6, el restaurant del New Hotel Colón, ofereixen una cuina diversificada, amb una excel·lent relació qualitat/preu, utilitzant producte de primera tant a la carta com al menú.


A la carta hi trobem cuina creativa amb bases de la cuina tradicional, però tocant de peus a terra. Al migdia tenen un menú de 12€ i a la nit un de 16,50€ amb IVA inclòs, en els que podrem degustar cuina catalana revisada, sempre amb pinzellades modernes. També tenen una bona carta de vins, sense deixar de banda el vi del menú, també de qualitat.

Tenen una carta de tapes molt econòmiques, totes fetes a casa, destacant les croquetes –com les de ceps, les de gambes o les d’espinacs, pinyons i bacó–, la ceba de Figueres arrebossada farcida de brandada amb Romesco, els ous trencats amb patates, foie i tòfona o les seves patates braves. Per altra banda també s’han de destacar les seves hamburgueses de qualitat, 200 gr. de vedella amb carn de bou de primera per donar més força i un molt bon panet, com per exemple la “Uhmmmm!” amb ceba al Porto, foie i tòfona, o la Mallorquina amb sobrassada i formatge de Maó, sempre acompanyades amb patates fregides casolanes.

Ciutat 2014/2015 Punt62

Alguns plats que cal destacar dels que ofereix el seu xef, l’Uri, són el foie “grillé” amb “torrija” de pistatxo, melmelada de ceba i espaguetis de mango amb reducció de Porto; el llobarro sense feina amb calçots en tempura i Romesco amb oli d’oliva negra; els calamarcets amb parmentier de Jabugo i trompetes negres; el tàrtar de tonyina vermella, alvocat, Kellogg’s i torradetes o el coulant de xocolata negra amb gelat de vainilla. Destacar que l’Uri havia treballat al restaurant del gran Michel Bras, creador d’aquesta delícia de xocolata. També els arrossos, com l’arròs negre a l’estil de l’Empordà, amb salsitxa, costella i una mica caldós, tenen protagonisme a la carta del Punt6.

Espatlla de xai a baixa temperatura, puré de moniato i sobrassada amb poma rostida

Ciutat 2014/2015 ESPATLLA XAI-POMA RUSTIDA
Preparació: Fem un caldo fosc de xai, rostint els ossos amb la verdura i el vi. Quan ho tenim reduït, afegim dos litres i mig d’aigua i ho deixem reduir a foc molt lent durant 5 hores. L’espatlla la daurem i la submergim dins del caldo, coent-la a foc molt baix durant quatre hores, sense que arribi a bullir del tot. La recuperem i desossem, retirant la pell, i en un motllo folrat de paper film hi anem posant la carn, amb la pell al damunt, i tapant amb film, amb un pes al damunt, de manera que l’endemà el podrem tallar amb la forma que vulguem. Per altra banda fem el puré de moniato, afegint-hi la sobrassada i la mantega, tot triturat. La poma la rostim lleugerament, i ja podrem muntar el plat: una mica de puré, el xai que haurem daurat lleugerament a sobre, els trossos de poma, i pel damunt una mica de sal Maldon i pebre negre recent molt, només ens queda afegir la salsa que hem fet amb la reducció del caldo.

Ingredients
- 1 espatlla de xai
- 500 gr. ossos de xai
- 25 cl. vi negre
- 50 gr. pastanaga, 25 gr. ceba, 5 gr. all i 20 gr. porro
- 250 gr. moniato i 50 gr. sobrassada
- 15 gr. mantega i una poma golden
- oli sal i pebre.

Ciutat 2014/201 VI GRAONS
Vi recomanat
Graons del Montsant, un vi negre amb 4 mesos de criança en roure, ideal per desgreixar, 50% carinyena, 35% garnatxa i 15% syrah.

Ciutat 2014/2015 Punt63

Punt6
C/ Colom, 6. Mataró.
Tel. 93 178 58 39
Horari de cuina:
De 13h. a 15,30h i de 20,30h. a 23h. Tancat diumenge
i dimecres nit, properament s’obrirà els diumenges
.
www.newhotelcolon.com
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.