Eloi Martínez, a la conquesta de l’electrònica

És un dels líders, juntament amb Álex Pérez, de Playback Maracas

  • Berta Seijo // Foto: Dimitriy Levdanski
  • Dilluns, 02 Setembre 2019 12:06

Perfils, 2017/2019 - perfils- Eloy Martínez

És impossible restar indiferent davant la caçadora blanca amb escorpí inclòs que llueix Ryan Gosling a Drive. De la mateixa manera, costa molt no deixar-se captivar per la banda sonora d’aquest film de culte signat pel director danès Nicolas Winding Refn. De fet, temes com Nightcall, de Kavinsky, o Tick of the Clock, de Chromatics, són els responsables que Eloi Martínez es llancés a la piscina de la música electrònica a principis del 2016. “Les cançons em van deixar bocabadat i van marcar un punt d’inflexió en els meus interessos i gustos musicals”, afirma.

I és que fins aquell moment el rock era l’estil que ocupava el seu temps lliure i la bateria, el seu instrument predilecte. Aviat van arribar els sintetitzadors, els experiments i els primers directes de Playback Maracas. Poc temps després, la formació liderada per Martínez i Álex Pérez ja ha tingut l’oportunitat d’actuar a festivals de renom com el Primavera Sound, el Sónar o el Tomavistas.

De YouTube a l'escena nacional
L'àlbum debut de Playback Maracas no va veure la llum fins al 2018. “No hem seguit una trajectòria convencional com a banda, ja que en el nostre cas primer vam apostar per gravar les cançons en vídeo i pujar-les a YouTube”, afirma Martínez.

El grup mai no va deixar d’ampliar el repertori amb nous temes i dos anys després del seu naixement va arribar el moment d’enregistrar l’òpera prima. “Teníem ganes de provar alguna cosa diferent i per això vam decidir col·laborar amb The Electronic Moon Orchestra, formació amb la qual vam gravar el fals directe a la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles el febrer del 2018”, recorda el mataroní.  

El següent pas de Playback Maracas és mostrar el seu treball fora de Catalunya i actuar en països com França. A llarg termini, no els importaria gens fer una visita a Sud-amèrica. Per ara ja es preparen per a un concert que esperen amb ganes i “molta il·lusió”: el del 20 de setembre al festival BAM 2019.

Laboratori de sons

Arquitecte de professió, Eloi Martínez assegura que, ara per ara, els Playback Maracas no poden viure de la música. "Treballem perquè arribi el dia que puguem dedicar-nos exclusivament a això i és per aquest motiu que estem muntant un estudi de gravació a Argentona", assegura. L'objectiu d'aquest projecte és crear un laboratori de sons i músiques, un espai en el qual puguin seguir experimentant i també fer de productors d'altres bandes. I és que per a aquest mataroní "els projectes interessants no escassegen a la comarca, només cal trobar l'empenta i l'ajuda necessàries per tirar-los endavant".     

APUNTS:
Defineix-te: Inquiet, sobretot en el que m’agrada.
Un disc per recomanar: 'It’s album time', de Todd Terjes.
El teu fracàs preferit: La meva anterior banda, The Black Rose Road, amb la qual vaig aprendre i gaudir molt.
Un llibre: 'Cómo funciona la música', de David Byrne.
Un viatge: El Japó.